Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

‘‘Ανοιχτή πληγή’’ η ακρίβεια

Η ακρίβεια στα τρόφιμα και τα γαλακτοκομικά παραμένει ‘‘ανοιχτή πληγή’’ για τα νοικοκυριά με τις νέες ανατιμήσεις που είναι ‘‘προ των πυλών’’ να προκαλούν… τρόμο.
Σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ, 7 στα 10 νοικοκυριά φοβούνται τις ανατιμήσεις, ενώ 8 στους 10 Έλληνες δεν θα καταφέρουν να αποταμιεύσουν μέσα στον επόμενο χρόνο. Το δε 12% των νοικοκυριών αναγκάζονται να αντλήσουν από το ποσό που έχουν αποταμιεύσει ώστε να ‘‘βγάλουν’’ τον μήνα, ενώ το 8% αναγκάζεται να δανειστεί χρήματα.
Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερά πρώτη στον πληθωρισμό τροφίμων στην Ευρωζώνη, ενώ τον Απρίλιο ξεπέρασε και τη Μάλτα ‘‘κατακτώντας’’ την αρνητική πρωτιά και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για το πώς, πότε και πόσο θα μπορούσαν να μειωθούν οι τιμές στα τρόφιμα και γενικότερα στα αγαθά καθημερινής ανάγκης είναι γεγονός ότι γίνεται πολύς λόγος εδώ και μήνες. Το κόστος ζωής έχει ακριβύνει και σαφώς και θα συνεχίσει να ακριβαίνει, καθώς δεν προβλέπονται στο άμεσο μέλλον τάσεις… αποσυμπίεσης.
Εξάλλου όσο η ζήτηση θα είναι αυξημένη, τόσο οι τιμές θα πιέζονται ανοδικά. Και η ακρίβεια, δυστυχώς, θα συνεχίζει να παραμένει για πολύ καιρό ακόμη ‘‘ανοιχτή πληγή’’…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα