Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδελφισσες,
με την παρούσα επιστολή θέλουμε να απευθυνθούμε στους μικρούς εμπόρους των Χανίων, και ιδιαίτερα σε όσους έδειξαν την όποια υπομονή και ανοχή απέναντι στην νέα διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου.
Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός βρήκε άξιους συνεχιστές από τη προηγούμενο προεδρείο στο τωρινό. Οδηγούν τον σύλλογο στην απαξίωση και τον μαρασμό αφού συνεχίζεται ακάθεκτα η συντονισμένη προσπάθεια να μετατραπεί σε ένα άκριτο χειροκροτητή της κυβερνητικής πολιτικής. Με κάθε τρόπο δείχνουν την αποστροφή τους από την συλλογική διεκδίκηση και δράση που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει ένα πρωτοβάθμιο σωματείο. Ένα σωματείο που πριν από 8 μήνες στις εκλογικές διαδικασίες συμμετείχαν 1100 περίπου συνάδελφοι. Κινούμενοι στην ίδια γραμμή με τα παραπάνω όργανα ΟΕΣΚ και ΕΣΕΕ αναπαράγουν την άποψη ότι όλα τα κάνει καλά η κυβέρνηση.
Δεν χρειάζεται να περιγράψουμε παραπάνω την καθημερινή δύσκολη πραγματικότητα με τη γενικευμένη θύελλα της ακρίβειας (10% πληθωρισμός), τις εξοντωτικές αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα στα καύσιμα στους φόρους, τον φόβο των κατασχέσεων και αλλά πολλά.
Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για την κοροϊδία της κυβέρνησης απέναντι στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους όλο αυτό το διάστημα δυο χρόνια με την πανδημία αλλά και τώρα πριν και μετά το ξέσπασμα του πολέμου. Ψίχουλα για εμάς, εκατομμύρια στους μεγάλους ομίλους.
Σε αυτή την δύσκολή πραγματικότητα, στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο, όλοι καταψήφισαν τις προτάσεις της Αγωνιστικής συνεργασίας.
1) Είπαν όχι στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ για καταδίκη του πολέμου και την απεμπλοκή της χώρας μας από αυτόν. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η αμερικάνικη βάση της Σούδας συμμετέχει ενεργά στις πολεμικές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να είναι πιθανός στόχος η πόλη μας.
Γνωρίζουμε επίσης ότι κάθε χρόνο πάνω από 4 δισ. φεύγουν από τις τσέπες του ελληνικού λαού και καταλήγουν στο ΝΑΤΟ. Χρήματα που λείπουν από τις ανάγκες του λαού μας όπως η υγεία, η παιδεία κ.ά. Η ειρήνη και η ασφάλεια πρέπει να είναι μέρος των διεκδικήσεών μας εξάλλου το γράφει και το καταστατικό του συλλόγου μας. «Σκοποί, άρθρο 5. Την καλλιέργεια εξύψωση και υπεράσπιση των πανανθρώπινων ιδανικών της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της Εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της Ειρήνης».
2) Είπαν όχι στην πρόταση μας για συλλογικές δράσεις με αφορμή το κύμα ακρίβειας που έχει καταπιεί το όποιο εναπομείναν εισόδημά μας. Αρνήθηκαν ακόμα και να υιοθετήσουν αιτήματα που θεωρούμε ότι θα μας ανακούφιζαν από τις αυξήσεις, με το πρόσχημα ότι χρειαζόμαστε «ειδικούς» για να μας πουν τι ζόρι τραβάμε καθημερινά και ποιος φταίει για αυτή την κατάσταση.
Αλήθεια συνάδελφοι τι από τα παρακάτω μέτρα δεν θα βοηθούσε την επιβίωση μας και η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας τα καταψήφισε
• Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα και στην ηλεκτρική ενέργεια
• Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου
• Κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις Ρήτρες Αναπροσαρμογής
• Κατάργηση της χρέωσης του χαρατσιού των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στους λογαριασμούς ρεύματος
• Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς.
• Σχέδιο άμεσης αξιοποίησης εγχώριων πηγών ορυκτών καυσίμων -λιγνίτης- κόντρα στις δεσμεύσεις της Ε.Ε. για την «πράσινη ανάπτυξη» και το εμπόριο ρύπων

Συνάδελφοι έχουμε χορτάσει από «καλά παιδιά» και επίδοξους «σωτήρες» μαζική συλλογική δράση χρειάζεται. Συντονισμός με τους εργαζόμενους και όλους αυτούς που βιώνουν στο πετσί τους τα «καλά» των κυβερνήσεων.
Εμείς σε καλούμε να πάρεις μέρος στο διήμερο Αντιιμπεριαλιστικής δράσης της ΕΕΔΥΕ και άλλων φορέων την Παρασκευή 20/5 στις 19:00 στη συναυλία στο Πάρκο ειρήνης και φίλιας και στις 22/5 στις 12:00 στην Πλατεία της Αγοράς με την Παγκρητια πορεία στην Αμερικανονατοϊκη βάση. Να διατρανώσουμε όλοι μαζί την αντίθεσή μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν. Ιδιαίτερα η ύπαρξη της Αμερικάνικης βάσης της Σούδας που εγκυμονεί κίνδυνους στον λαό μας.
Αγαπητέ συνάδελφε και συναδέλφισσα,
σε καλούμε να βαδίσουμε μαζί τον δρόμο της διεκδίκησης για όλα αυτά που μας κάνουν δύσκολη την ζωή και την καθημερινότητα. Μην δείξεις καμία άλλη ανοχή και εμπιστοσύνη στην «νέα» διοίκηση η οποία έχει αποδείξει ότι υπερασπίζεται τις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων εκλεγμένα με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων .
Βουρλάκης Νίκος
Κανδηλιεράκης Γιώργος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα