Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

«Ανοιχτά Πανιά 2022»: Μουσική παράσταση – οπτικοακουστική εγκατάσταση «Relocations: polyphony and identity»

Τα «Ανοιχτά Πανιά 2022», που επιχειρούν να συνεχίσουν το δημιουργικό ταξίδι παραγωγής πρωτότυπων καλλιτεχνικών έργων που ξεκίνησε τον προηγούμενο χρόνο, δίνοντας και πάλι ιδιαίτερη έμφαση στις σύγχρονες πρακτικές, παρουσιάζουν την τέταρτη δράση – Ανοιχτά Πανιά 2022: Performance Installation Relocations: polyphony and identity των Yael Levy και Νίκου Κοκολάκη, με τους μουσικούς Γιώργο Σαμοΐλη (μπαρόκ βιολί), Κατερίνα Ορφανουδάκη (τσέμπαλο), και τη χορωδία Cantilena Χανίων υπό τη δ/νση του Γιώργου Καλούτση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Πληροφορίες

Συναγωγή Έτζ Χαγίμ, Χανιά, Κρήτη
Τρεις παραστάσεις στις:
4 Σεπτεμβρίου 2022, στις 20:30 και στις 22:00
5 Σεπτεμβρίου 2022, στις 20:30

Είσοδος ελεύθερη με κράτηση θέσης: chania-culture.gr
Relocations: polyphony and identity.

Οι Yael Levy κι ο Νίκος Κοκολάκης παρουσιάζουν το Relocations: polyphony and identity, ένα site-specific, multimedia μουσικό έργο εμπνευσμένο από την ιστορία, την αρχιτεκτονική, τη ζωντανή πνευματική ατμόσφαιρα της Έτζ Χαγίμ και την αλληλεπίδρασή της με την περιοχή των Χανίων. Είναι ένα αμάλγαμα επεξεργασμένων ηχογραφήσεων πεδίου και εικόνων από την περιοχή των Χανίων και την Έτζ Χαγίμ, συνδυασμένα σε οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις μαζί με μουσικά όργανα εποχής και φωνές στους διάφορους χώρους της Έτζ Χαγίμ. Με αυτό το έργο διερευνούν, υπό το πρίσμα μια σύγχρονης καλλιτεχνικής οπτικής, το θέμα της ταυτότητας μέσα σε μια ετερογενή κοινότητα, θέτουν ερωτήματα και συμβάλλουν στον διάλογο σχετικά με τη σύνδεση της Έτζ Χαγίμ με το πολιτιστικό, πολιτισμικό, και το φυσικό περιβάλλον του νησιού ανά τους αιώνες, μέχρι και σήμερα, μετά την αναστήλωσή της και την επαναλειτουργία της το 1999.

Συντελεστές:
Μουσική σύνθεση, οπτικοακουστική εγκατάσταση και live electronics: Yael Levy & Νίκος Κοκολάκης
Μουσική εκτέλεση:
Γιώργος Σαμοΐλης (μπαρόκ βιολί)
Κατερίνα Ορφανουδάκη (τσέμπαλο)
Χορωδία Cantilena Χανίων: Αϊλαμάκη Γιούλα, Μακράκη Άννα, Κουράκη Δέσποινα, Καραλάκη Γεωργία, Κόρακα Αντωνία, Ξανθουδάκη Αριστέα, Κουτσογιαννάκη Βιβή, Μανούσακας Γιάννης, Γαγάνης Βασίλης, Ρέττος Κωνσταντίνος, Μανιτάκης Γιάννης Δ/ντης: Καλούτσης Γιώργος, Βοηθός Δ/ντη: Κουτσογιαννάκη Βιβή.

Παιδαγωγική δράση: Yael Levy & Νίκος Κοκολάκης

Παράλληλες δράσεις:
-Εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά «Μετεγκαταστάσεις»
Δευτέρα 29, Τρίτη 30, Τετάρτη 31 Αυγούστου, 10:30 – 12:00 για παιδιά 8 – 11 ετών.
Πέμπτη 1, Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, 10:30 – 12:00 για παιδιά 12+ ετών.
Στόχος του βιωματικού εργαστηρίου είναι ο πειραματισμός και η εξοικείωση με τις τεχνικές πολυμέσων που χρησιμοποιήσαμε στη δημιουργία του Relocations: polyphony and identity με προσιτό κι απλό τρόπο, σαν παιχνίδι. Για τα παιδιά δημοτικού 8-11 χρονών το εργαστήριο αποτελείται από μουσικά παιχνίδια, τραγούδια, body percussion και πειραματισμό με φωτογραφία και δημιουργική ζωγραφική με light tables. Με τα μεγαλύτερα παιδιά (12+) θα δουλέψουμε πάνω σε ασκήσεις ακρόασης, κατασκευή sound maps σε διάφορα υλικά, ηχογραφήσεις, καθώς και sound editing με open source software. Συμπεριλαμβάνεται ξενάγηση στην οπτικοακουστική εγκατάσταση στους χώρους της Συναγωγής Έτζ Χαγίμ για τους συμμετέχοντες.
Δωρεάν συμμετοχή με κράτηση θέσης στο email: anoixtapania2022@gmail.com
-Ξενάγηση στην οπτικοακουστική εγκατάσταση:
Την Τρίτη 30 Αυγούστου και την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, 12:15 – 13:00 – Με παρουσία των καλλιτεχνών.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση, τους συντελεστές και για κρατήσεις θέσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Ανοιχτά Πανιά 2022 – Relocations: Polyphony and Identity


Θερμές ευχαριστίες στη Συναγωγή Έτζ Χαγίμ για τη διάθεση του χώρου και την οργανωτική βοήθεια και στο Λύκειο Ελληνίδων, υπό την αιγίδα του οποίου λειτουργεί η χορωδία Cantilena Χανίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα