Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Ανοιχτά Πανιά 2022»: Bridge – Πρότζεκτ χορού

Τα «Ανοιχτά Πανιά 2022» παρουσιάζουν το Πρότζεκτ χορού από τις 6 έως και τις 16 Οκτωβρίου 2022 Bridge, της Ιουλίας Ζαχαράκη.

-Ερευνητικό εργαστήριο σύγχρονου χορού, 6-8 Οκτωβρίου 2022
-Video documentary / Προβολή, 12 Οκτωβρίου 2022
-Indoor performance / Περφόρμανς σε εσωτερικό χώρο, 15-16 Οκτωβρίου 2022

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το project “BRIDGE” μελετά πολύπλευρα την έννοια της γέφυρας και αποτελείται από τρία μέρη: εργαστήριο σύγχρονου χορού, video documentary και παράσταση σε εσωτερικό χώρο. Με οδηγό την κίνηση υπό το πρίσμα του σύγχρονου χορού και τη σύνδεσή της με τα στοιχεία του χώρου, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης έρευνας, η χορεύτρια & χορογράφος, Ιουλία Ζαχαράκη, επιδιώκει την εξίσωση και μετάφραση του σώματος ως τοπίο και αντίστροφα.

• Ερευνητικό εργαστήρι σύγχρονου χορού στον εξωτερικό χώρο
Πέμπτη 6, Παρασκευή 7, Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022
Ώρες: 17.00-19.00
Γέφυρα Κλαδισού, Νέα Χώρα

Με βάση τα κινητικά εργαλεία, που θα χρησιμοποιηθούν στο project “BRIDGE”, θα κατοικήσουμε χορευτικά τη Γέφυρα του Κλαδισού. Καθώς το εργαστήριο εξελίσσεται στον εξωτερικό χώρο, σταδιακά θα ανακαλύψουμε πώς να κινηθούμε σε ένα μη άρτιο έδαφος και πώς το σώμα προσαρμόζεται στις διαφορετικές συνθήκες. Μέσα από την παρατήρηση του τοπίου θα αντλήσουμε πληροφορίες τόσο κινητικές όσο και συμβολικές, ώστε μέσα από την αλληλεπίδρασή μας με αυτό να γίνουμε ενεργοί “κάτοικοί” του.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας με την κίνηση.
Δωρεάν συμμετοχή με κράτηση θέσης στο email: anoixtapania2022@gmail.com

• Video Documentary / Προβολή
Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022
Ώρα: 20:30
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

Σε μια ακόμη μορφή έκφρασης του project “BRIDGE”, ένα εικαστικό, μουσικό video documentary της ερευνητικής και δημιουργικής διαδικασίας, που προηγήθηκε του χορευτικού έργου. Μέσα από έναν χείμαρρο συναισθημάτων, εικόνων και ήχων αποτυπώνεται η αυθόρμητη και ελεύθερη επικοινωνία με τα μέρη, που επισκεφτήκαμε, το βίωμά μας εκεί και η σύνδεση ως μια διαδικασία, που η χορογράφος αποκαλεί “ενσωμάτωση και ενσάρκωση του σώματος με το τοπίο”. Υπό την οπτική του, ο σκηνοθέτης καταθέτει τη μαρτυρία του.

Ελεύθερη είσοδος με κράτηση θέσης: www.chania-culture.gr

• Indoor Performance / Περφόρμανς σε εσωτερικό χώρο
Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022
Ώρα: 20:30
Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης»

Το παραστατικό σόλο “BRIDGE” αναφέρεται σε ένα θεμέλιο μνήμης: το εναπομείναν κομμάτι που παραμένει άθικτο μετά την κατάρρευση της Γέφυρας του Κερίτη στον Αλικιανό. Στην απουσία του νεότερου αυτού μνημείου, η δημιουργός και χορεύτρια Ιουλία Ζαχαράκη μας προσκαλεί σε μια παράσταση εσωτερικού χώρου όπου παραλληλίζει το σώμα- τον εαυτό ως γέφυρα και το ακραίο στάδιο της παρακμής του ως
τη στιγμή της κατάρρευσης. To σώμα ερμηνεύεται ως καταφύγιο και οικοδόμημα και η συνθήκη της κατάρρευσης ως μια διαδικασία πολλαπλών ρήξεων και συντονισμού.
Ελεύθερη είσοδος με κράτηση θέσης: www.chania-culture.gr.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα