Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Ανω – κάτω οι Ακρωτηριανοί για το κυνοκομείο

Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να δημιουργήσει κυνοκομείο στο Ακρωτήρι, βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης της Τοπικής Κοινότητας Κουνουπιδιανών, παρουσία κατοίκων και φορέων της περιοχής στο πρώην Δημαρχείο Ακρωτηρίου.

Oπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη που συμμετείχε στη συνάντηση, η κοινότητα Κουνουπιδιανών αλλά και σύμβουλοι άλλων κοινοτήτων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρωτηρίου, οι φιλοζωικοί φορείς και πολλοί κάτοικοι έδωσαν το “παρών”, ενώ είχαν προσκληθεί και δημοτικοί σύμβουλοι Χανίων που είναι κάτοικοι Ακρωτηρίου.
Στη συνάντηση βρέθηκε μάλιστα και ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος συζήτησε για πολύ ώρα με όλους τους παρευρισκόμενους .
«Μέσα από πλούσια επιχειρήματα , με στοιχεία και γεγονότα καταδείχτηκε με τον πιο εναργή τρόπο η αδιέξοδη και λάθος πολιτική του Δήμου όσον αφορά το ζήτημα των αδέσποτων ζώων», αναφέρει η κα Μπομπολάκης, προσθέτοντας πως «ο κ. Δήμαρχος , στον οποίο ασκήθηκε από τους φορείς έντονη κριτική για τον τρόπο που χειρίστηκε το όλο θέμα τόσον πριν το δημοτικό συμβούλιο όσο και κατά την διάρκεια αυτού , προσπάθησε να υποστηρίξει ανεπιτυχώς όμως την απόφασή του φανερώνοντας για μια ακόμη φορά, ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε κυριολεκτικά στο πόδι ».
Κάτοικοι και φορείς του Ακρωτηρίου διαμήνυσαν στον κ. Δήμαρχο , ότι «θα τους έχει συνεχώς απέναντί του με δράσεις τόσο δικαστικές όσο και εξωδικαστικές».
Από μεριά της η κα. Μπομπολάκη, απευθύνει στον δήμαρχο «την πρόταση να απομακρύνει τάχιστα από δίπλα του όλους αυτούς τους συμβουλάτορες τόσο από τον χώρο της υπηρεσίας του Δήμου όσο και τον φιλοζωικό που τον οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στα βράχια με την άγνοιά τους και τις τοξικές εμμονές τους».
Του απευθύνει ,δημόσιο κάλεσμα επίσης , όπως το έκανα και κατά την σημερινή συνάντηση , να δεχθεί άμεσα σε διάλογο , με ανοιχτό πνεύμα , χωρίς εχθρότητες τις φιλοζωικές εκείνες δυνάμεις της πόλης και του νομού,που προτείνουν με υπευθυνότητα μια φιλοζωική δράση που θα λύσει το πρόβλημα υπέρ των ζώων και της κοινωνίας και όχι μια παρωχημένη , δεκαετιών και αποτυχημένη σε ολη την Ελλάδα “φιλοζωία”».
Η κα. Μπομπολάκη εξηγεί πως «εμεις δεν θέλουμε χώρους για να μπαίνουν τα κουτάβια και τα γατάκια γιατί απλά δεν θέλουμε μια πόλη με αδέσποτα . Θέλουμε να σταματήσει αυτή η μελανή δεκαετιών σελίδα στην χώρα μας και οι λύσεις που προτείνουμε είναι προς αυτή την κατεύθυνση και τις έχουμε εκθέσει άπειρες φορές» .
Ξεκαθαρίζει δε, μεταξύ άλλων, πως «δεν είμαστε αντιπολίτευσή σας αλλά πολίτες που έχουν θέσει αφιλοκερδώς εαυτόν στην προάσπιση ευγενών αξιών και ιδανικών , όπως είναι η προστασία και τα δικαιώματα αδύναμων πλασμάτων, ανθρώπινων ή μη».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα