Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Ανησυχία για το μέλλον από ξενοδόχους στα Χανιά

Ανησυχία για το ενδεχόμενο να δουν πολλούς Tour operators που δραστηριοποιούνται και στην Κρήτη να ζητούν χαμηλότερα συμβόλαια εμφανίζονται ξενοδόχοι των Χανίων.
Με αφορμή την κατάρρευση ενός μεγάλου μέρους του ομίλου του Thomas Cook ξενοδόχοι μετέφεραν στα “Χ.ν.” την ανησυχία τους όχι τόσο για το 2020 όσο για το 2021.
«Σε ό,τι αφορά το 2020 τα περισσότερα συμβόλαια έχουν υπογραφεί από τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2019. Για την ώρα αυτά ισχύουν και δεν είναι πιθανή μια επαναδιαπραγμάτευση.
Ωστόσο σε λίγους μήνες θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τα συμβόλαια για το καλοκαίρι του 2021.
Η εκτίμηση μας είναι ότι με αφορμή την κατάρρευση του Thomas Cook οι υπό-λοιποι tour operator ή κάποιοι από αυτούς που έχουν κυρίαρχη θέση στην τουριστική αγορά θα ζητήσουν μειώσεις των συμβο-λαίων κατά 10-15% κάτι πολύ αρνητικό για τις ξενοδοχειακές επι-χειρήσεις» είπε στα “Χ.ν.” ξενοδόχος που δραστηριοποιείται σε πολύ τουριστική πε-ριοχή των Χανίων.
Ανάλογη εκτίμηση υπάρχει και από άλλους ξενοδόχους που φο-βούνται επίσης το εν-δεχόμενο να καταρ-ρεύσει και αεροπορική εταιρεία που δρα-στηριοποιείται έντονα στην Κρήτη. Πάντως επικοινωνώντας με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων και τον πρόεδρό της κ. Μανώλη Γιαννούλη, ο τελευταίος εμ-φανίσθηκε καθησυ-χαστικός αφού όπως είπε «δεν έχω καμία τέτοια εικόνα, ούτε έχω ακούσει κάτι τέτοιο.»
Μάλιστα ο κ. Γιαννούλης εκτίμησε πως μια προσπάθεια μείωσης των τιμο-λογίων από τον οποιονδήποτε είναι εξαιρετικά δύσκολη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα