Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

“Ανιστορώ για την Κάινα”

Σταγόνα – σταγόνα η δεξαμενή των γνώσεων γεμίζει και μεγαλώνει.
Το κρατάς στο χέρι, το ξεφυλλίζεις, το διαβάζεις και ξεδιπλώνοντας τα συναισθήματά σου για συγχαρητήρια, κάνεις ένα νοητικό ταξίδι, όχι μόνο για την Κάινα, όχι μόνο για την επαρχία Αποκορώνου αλλά για όλη την Κρήτη. Η ανθρωπο-βιοπορία της Κάινας, του Αποκόρωνα, έχει πολλά κοινά στοιχεία με όλη την Κρήτη, όπως η εμφάνιση και η εξέλιξη της οικο-χειροτεχνίας.
Στην ανιστόρηση για την Κάινα κατανόησα το εύρημα της βεγγέρας των γυναικών, συναντήσεις, συναθροίσεις, κουβεντολόι, πλεξίματα… Δεν ξέρω εάν καλώς ή κακώς, φορτίσθηκα, βλέποντας στο τρίτο σου βιβλίο, να φιλοξενούνται δημοσιοποιημένα συναισθήματα για τα δυο σου προηγούμενα βιβλία. Οι αναζητητές γνώσεων που γίνονται και διακινητές αυτών, δικαιούνται από τους αναγνώστες συγχαρητήρια, για να ενθαρρύνονται για συνέχεια, αξιοποίηση των χαρισμάτων τους.
Αυτό θεωρείται υπόχρεο στους αναγνώστες για να συμπορεύονται στην προώθηση θετικών κοινωνικών ζητουμένων. Από τα ευρήματα των ερευνών των παρελθόντων χρόνων, παίρνουμε εμπνεύσεις για μεθοδεύσεις, προκειμένου, ορθολογικά να ενεργούμε και να οραματιζόμαστε το μέλλον. Αχ, να μπορούσα να φωτογράφιζα τα συναισθήματα φίλων σου, να στα έστελνα και να σε επηρέαζαν να γίνεις πιο απαιτητικός στον εαυτό σου γι’ αυτά που θέλεις και μπορείς να κάνεις.
Σε νιώθουν φίλο και βλέπω να αγαπιέσαι με τα χαρίσματά σου. Με τα ανιστορήματά σου, φέρνεις κοντά σου τον αναγνώστη. Με την αναφορά σου στο σήμερα, τον προσγειώνεις. Με τα δύο μαζί τον βοηθάς ορθολογικά να οραματίζεται. Να είσαι καλά σου εύχομαι, καλή συνέχεια στα διαβλεπόμενά σου, που υποθέτω κατά νου να αιωρούνται.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες