Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

Ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλο

Εξοχότατε πρόεδρε,
λαμβάνω το θάρρος να απευθυνθώ σε εσάς, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για το σκοπό του Μ.Σ. και τη σημασία της ολοκλήρωσής του. Για το έργο αυτό, το οποίο θεμελίωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά την πανηγυρική 50η επέτειο στα Χανιά το 1991. Το κείμενο της θεμέλιας πλάκας και το επίσημο μήνυμα που εστάλη, αποτυπώνει το Μεγάλο Χρέος και την Εθνική μας δέσμευση για την ολοκλήρωση του:
«…Σύμβολο Θάρρους Αυτοθυσίας και Αποφασιστικότητας προς επικράτηση των ιδεωδών της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας… Η Κρήτη δοξάστηκε με τη θυσία Βρετανών, Αυστραλών, Νεοζηλανδών και Ελλήνων και τίθεται με το μεγαλοπρεπές μνημείο που θα ανεγερθεί, στην ακατάλυτη καταξίωση της αιωνιότητας». Εχει εκτιμηθεί δεόντως η έμπρακτη συμβολή σας για την πρόοδο προς ολοκλήρωση και σας ευχαριστούμε θερμά. Ανεξίτηλη παραμένει η δήλωσή σας σε επίσημη εκδήλωση στα Χανιά το 2008 ως Υπουργού Εσωτερικών: «…Η πολιτεία θα ολοκληρώσει σε ελάχιστο χρόνο το έργο του Μ.Σ. …Είναι έργο που θα στοιχίσει πάνω από 5 εκ. αλλά και αυτά είναι λίγα μπροστά σε αυτά που συμβολίζει…».
Ομως εάν θα συμμετείχατε στον εορτασμό, θα αισθανόσαστε την ίδια ντροπή όπως όλοι εμείς, αφού οι τοπικοί μας άρχοντες αποφάσισαν να αποκλείσουν από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων το Μ.Σ., (το μοναδικό με χαρακτήρα παγκρήτιο και διασυμμαχικό), διατηρώντας με πρωτοφανή αδιαφορία και ασέβεια, το μνημειακό χώρο «άγρια» βανδαλισμένο παρά τις έγκαιρες επισημάνσεις.
Ετσι δεν θα βλέπατε τις γνωστές σας τελετουργίες: Η ιερή φλόγα δεν θα άναβε (έχει κλαπεί η βάσης της). Οι σημαίες των 4 κρατών δεν θα κυμάτιζαν (έχουν καταστρέψει τους ιστούς). Οι μνημειακές πλάκες των συμμάχων μας παραμένουν κατεστραμμένες. Το ημιτελές παρεκκλήσι έχει μετατραπεί σε στάνη προβάτων… κ.λπ.
Θα βλέπατε όμως τους υπεύθυνους άρχοντές μας να αποδίδουν τιμές στο λαμπρό Γερμανικό νεκροταφείο των κατακτητών. Δυσμενέστατα ήσαν τα σχόλια των επισκεπτών…
Εξοχότατε: Απευθύνομε θερμή έκκληση για προσωπική σας παρέμβαση ώστε να μπορέσομε να επανακτήσομε την εθνική μας αξιοπρέπεια και να προωθήσομε το Μ.Σ., σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες της πατρίδας μας.

Με σεβασμό
αντιναύαρχος ε.α.
Κωνσταντίνος Μανιουδάκης Π.Ν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα