Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Ανήκει στον Δήμο η “Ρεγγίνα”;

Τη μεταβίβαση του πάρκινγκ της “Ρεγγίνας” στην Κύδων Α.Ε. αποφάσισε η δημοτική Αρχή Σημανδηράκη, δεχόμενη κριτική από τον Γρηγόρη Αρχοντάκη για τον οικονομικό αντίκτυπο αυτής της απόφασης.
Αυτό που μένει να ξεκαθαριστεί πάντως είναι αν έχει το δικαίωμα να λάβει μια τέτοια απόφαση ο Δήμος Χανίων, δεδομένου ότι ο χώρος αυτός δεν του ανήκει!
Μεγάλο μέρος της έκτασης του πάρκινγκ είχε απαλλοτριωθεί από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων επί δημαρχίας Βιρβιδάκη για να ακολουθήσει το γκρέμισμα του κτηρίου του κινηματογράφου που βρισκόταν στο σημείο αυτό.
Επί υπουργίας Λιάπη στο Πολιτισμού, δόθηκε προσωρινή άδεια χρήσης του χώρου στον Δήμο μέχρι να κατασκευαστεί το υπόγειο πάρκινγκ κάτω από το Εθνικό Στάδιο.
Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού θα μου πείτε στα Χανιά, όμως εδώ προκύπτει σίγουρα πρόβλημα, αφού δεν μπορεί να παραχωρεί ο Δήμος Χανίων χώρο που δεν του ανήκει, σε τρίτον.
Αν αποφασιστεί πάντως να ανανεωθεί η άδεια χρήσης, καλό είναι να μπει κι ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ξεκινήσει αυτό το υπόγειο πάρκινγκ επιτέλους!
Όπως μαθαίνουμε άλλωστε, το ζήτημα με τις αρχαιότητες έχει ξεκαθαριστεί εδώ και καιρό, και χρειαζόταν ένα ποσό περί τις 100.000 ευρώ για να προχωρήσουν άμεσα οι ανασκαφές και να ανοίξει ο δρόμος για το έργο που θα άλλαζε ριζικά το κέντρο της πόλης και θα έφερνε σημαντικά έσοδα στα ταμεία του Δήμου αλλά και του Ε.Α.Κ.

 

Στο 60ο επεισόδιο, κάνουμε ποδηλατάδα στα Χανιά, προβληματίζομαστε για την διάβρωση και λέμε «ίσως αλλά… πώς;» για το άγαλμα του πρίγκηπα Γεωργίου στην Σούδα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες