Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Ανοίγουν μόνοι τους το φαράγγι της Σαμαριάς

Αποφασισμένοι να ανοίξουν σήμερα μόνοι τους το φαράγγι της Σαμαριάς από την είσοδο της Αγίας Ρουμέλης και για δύο χιλιόμετρα, είναι οι κάτοικοι του οικισμού καθώς, όπως λένε, ήδη επισκέπτονται τουρίστες την περιοχή.

Oπως μας είπε ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Ρουμέλης του Δήμου Σφακίων, Ιωάννης Τζατζιμάκης, οι κάτοικοι αρχικά ζήτησαν από τη Δασική Υπηρεσία να ανοίξει άμεσα το φαράγγι από την Αγία Ρουμέλη.
«Εχουμε έρθει σε απόγνωση» τονίζει και προσθέτει ότι θα ανοίξουν μόνοι τους τον εθνικό δρυμό αν δεν το αποφασίσει η Δασική Υπηρεσία καθώς φεύγουν οι επισκέπτες και οικονομικά ζημιώνεται η περιοχή.
Ο ίδιος ανέφερε ότι προχθές είχε επισκεφτεί την Διεύθυνση Δασών για να ζητήσει το άνοιγμα από την Αγ. Ρουμέλη αλλά του είπαν ότι ο νόμος έχει αλλάξει και μεταφέρει την αρμοδιότητα στον φορέα διαχείρισης, όμως ο φορέας διαχείρισης -σύμφωνα με τον κ. Τζατζιμάκη- δεν διαθέτει προσωπικό και αναφέρει ότι η αρμοδιότητα αυτή τη στιγμή παραμένει στο Δασαρχείο.
Ο κ. Τζατζιμάκης ανέφερε ότι σήμερα θα ανοίξουν μόνοι τους το φαράγγι και για αυτό έχουν ζητήσει από τον φορέα διαχείρισης να στείλει έναν υπάλληλο στην Αγία Ρουμέλη.
Σημειώνεται ότι πέρυσι ο εθνικός δρυμός είχε ανοίξει για τα 2 πρώτα χιλιόμετρα από την Αγία Ρουμέλη στις 20 Απριλίου.

 

Χωρίς γιατρό

Χωρίς γιατρό παραμένει η Αγία Ρουμέλη! Οπως μας είπε ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας, κ. Τζατζιμάκης, ο αγροτικός γιατρός των Σφακίων επισκέπτεται κάθε Δευτέρα το τοπικό ιατρείο. Ο ίδιος ζητά κανονική επάνδρωση του ιατρείου της Αγίας Ρουμέλης με γιατρό.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα