Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Ανοίγει ο δρόμος για να κριθούν διατηρητέα 17 κτίσματα στα Ταμπακαριά

Στην τελική ευθεία της αξιοποίησης και ανάδειξής τους βρίσκονται 17 παραδοσιακά κτίσματα στην περιοχή Ταμπακαριά Χανίων καθώς τον χαρακτηρισμό των κτισμάτων αυτών ως διατηρητέων με την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, προτείνει η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής Οικοδομικού Σχεδιασμού και Αδειοδοτήσεων του υπουργείου περιβάλλοντος.

Τα συγκεκριμένα κτήρια στέγασαν κατά το παρελθόν εργαστήρια επεξεργασίας δέρματος και πλέον δίνεται η ευκαιρία στους ιδιοκτήτες τους να τα αξιοποιήσουν με συγκεκριμένες προδιαγραφές που προτείνει η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Χανίων. Τα κτίρια αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κατοικία, γραφείο, τουριστικό κατάλυμα, πολιτιστικοί χώροι και χώροι αναψυχής χαμηλής όχλησης ενώ υπάρχει η δυνατότητα και της δημιουργίας μουσειακών χώρων.

Η περιοχή των Ταμπακαριών βρίσκεται δίπλα στο οικοδομικό τετράγωνο όπου υπάρχει το νέο αρχαιολογικό μουσείο Χανίων και η οικία – μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου. Στόχος της δημοτικής αρχής Χανίων είναι η δημιουργία μιάς ακόμα πολιτιστικής διαδρομής στην πόλη. « Η θετική γνωμοδότηση για ανακήρυξη των συγκεκριμένων κτηρίων ως διατηρητέα είναι πολύ σημαντική. Δεν ήταν δυνατόν κτίρια με τόσο σημαντική αρχιτεκτονική αξία να κινδυνεύουν να πέσουν», δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες