Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Ανεξαρτητοποιήσεις συµβούλων στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου

» Από την παράταξη του Ευτύχη ∆αµηλάκη

 

Τρεις είναι οι σύµβουλοι που ανεξαρτητοποιήθηκαν από την παράταξη: “Μαζί για το ∆ήµο Καντάνου- Σελίνου” µε επικεφαλής τον Ευτύχη ∆αµηλάκη.

Οι κ. Γεώργιος Εµµ. Μαρµατάκης, Παντελής Κωστάκης και Νίκος Παπαδοκωνσταντάκης µε έγγραφο τους προς τον πρόεδρο του δηµοτικού συµβουλίου, Μιχάλη Τωµαδάκη και τον δήµαρχο Αντώνη Περράκη δηλώνουν την αποχώρηση τους από την παράταξη “Μαζί για το ∆ήµο – Καντάνου Σελίνου” και την απόφαση τους να παραµείνουν στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο ως ανεξάρτητοι δηµοτικοί σύµβουλοι όπως ακριβώς προβλέπεται από την κείµενη νοµοθεσία και τις σχετικές εγκυκλίους του Υπ. Εσωτερικών όπως ισχύουν σήµερα.

Οι αποχωρήσαντες δηµοτικοί σύµβουλοι δηλώνουν πως δεν θέλουν να απαξιώσουν «τη σκληρή δουλειά των συµµετεχόντων στο ψηφοδέλτιο της πρώην παράταξης. Ο λόγος για την ανεξαρτητοποίηση εντοπίζεται αποκλειστικά στο πρόσωπο του επικεφαλής της παράταξης. Η πασιφανής έλλειψη προγραµµατισµού και οργανωτικότητας, η αναβίωση του “αποφασίζοµεν και διατάσσοµεν”, η απαξίωση µελών που συµµετείχαν στο ψηφοδέλτιο της παράταξης, η πρόταξη του εγώ και όχι του εµείς και οι σχεδόν παρανοϊκές σκέψεις περί εχθρών και φίλων, επιπρόσθετα δε η εξευτελιστική για κάθε ελεύθερο άνθρωπο απαίτηση έγκρισης, των όποιων αποφάσεων του εκ των υστέρων αποτέλεσε την θρυαλλίδα που µε οδήγησε στην ανεξαρτητοποίηση».

Στο έγγραφο ανεξαρτητοποίησης επισηµαίνεται ότι «οι δηµοτικοί σύµβουλοι δεν είναι παράταιρα αθροίσµατα παρατάξεων, ευκαιριακών οµάδων, πρόσκαιρων συµµαχιών και λυκοφιλιών, αλλά δυναµική ένωση εκπροσώπων των δηµοτών για να δίνουν ρεαλιστικές και συµφέρουσες για το ∆ήµο λύσεις σε όλα τα ζητήµατα».
Σηµειώνεται πως οι ανεξάρτητοι δηµοτικοί σύµβουλοι δεν µπορούν να ενταχθούν σε άλλη δηµοτική οµάδα, ούτε να συστήσουν δική τους µε βάση τη νέα νοµοθεσία.

Έτσι η κατάσταση σε ότι αφορά τις έδρες στο ∆.Σ. Καντάνου- Σελίνου διαµορφώνεται: 12 έδρες η παράταξη της δηµοτική αρχής του Α. Περράκη “Συνεργασία για το Σέλινο”, 3 έδρες η παράταξη “Μαζί για το ∆ήµο Καντάνου- Σελίνου” του Ε. ∆αµηλάκη, 1 έδρα η “Λαϊκή Συσπείρωση Καντάνου-Σελίνου” και 3 οι ανεξάρτητοι δηµοτικοί σύµβουλοι.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα