Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Αναιρέσεις 2014 στα Χανιά

Με τη συμμετοχή Ελλήνων που πριν από λίγες ημέρες βρίσκονταν στην Ανατολική Ουκρανία ξεκινάει αύριο το φεστιβάλ «Αναιρέσεις 2014» που θα παραγματοποιηθεί στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας στα Χανιά. Στο φεστιβάλ μέλη της ελληνικής αποστολής που επισκέφθηκαν καταυλισμούς προσφύγων στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας και συνομίλησαν με μέλη των λαϊκών πολιτοφυλακών θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους, όπως ανέφερε η γιατρός Μαρία Καραμπέλη σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε από λίγη ώρα.

«Στις εκδηλώσεις και τις συναυλίες, καλούμε κάθε νέο και νέα, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη. Όχι απλά για να παρευρεθούν, αλλά για να γνωριστούμε, να μοιραστούμε τις αγωνίες, τα όνειρα και τις κραυγές μας, να στοχαστούμε για το σχέδιο που θα αλλάξει την κοινωνική πραγματικότητα, θα ανατρέψει τη βαρβαρότητα, το σχέδιο με το οποίο η αμφισβήτηση θα μετατραπεί σε πολιτική αποφασιστικότητα και θα συντρίψει τον κόσμο της απόγνωσης που μας επιβάλλουν» τόνισε ο Γιώργος Ζαφειρόπουλος φοιτητής.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Παρασκευή 3 Οκτώβρη
18:30 Συζήτηση: “Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τα κινήματα αντίστασης”
Ομιλητές: Γιάννης Κυριακάκης (Περιφεριακός Σύμβουλος ,Ανυπότακτη Κρήτη, Θάνος
Ανδρίτσος (μέλος του Κ.Σ της νΚΑ)
21:00 Συναυλίες
Ρεμπέτικο γλέντι, με τους Παναγιώτη Λεοντόπουλο, Γιάννη Πετράκη, Ηλία Μπόικο, Δημήτρη Μακρέα
Κρητικό Γλέντι,με τους Γιώργη Μανωλάκη, Μαρία Φασουλάκη, Γιώργη Γιανναδάκη και Γιώργη Σταυρακάκη

Σάββατο 4 Οκτώβρη
19:00 Συζήτηση: “Απο την Ακροδεξιά άνοδο στην Ε.Ε, μέχρι την επιστροφή του νεοναζισμού στην Ουκρανία”
Ομιλητές: Κώστας Γούσης (μέλος της Αντιφασιστικής καμπάνιας για την Ουκρανία, μέλος Κ.Σ νΚΑ) , Κώστας Ράπτης (δημοσιογράφος).

21:00 Συναυλίες
Cosmonuts
Wedding Singers
«Το φεστιβάλ γίνεται με την προσπάθεια δεκάδων νέων χωρίς χορηγούς, διαφημιστές γιατί θέλουμε να ζήσουμε χωρίς τον «ανώτερο νόμο» του καπιταλισμού, την εκμετάλλευση δηλαδή ανθρώπου από άνθρωπο, την μήτρα της βαρβαρότητας και του εκφασισμού. Γι’ αυτό παλεύουμε να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων, για να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνική χειραφέτηση και την κομμουνιστική απελευθέρωση» δήλωσε η Μ. Καραμπέλη.
Οι «Αναιρέσεις» πραγματοποιούνται από το Νέο Αριστερό Ρεύμα και τη νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (οργανώσεις που συμμετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα