Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Ανεπαρκή πληρώματα ασθενοφόρων και στα Χανιά

Δεν επαρκούν ούτε στα Χανιά τα πληρώματα των ασθενοφόρων προκειμένου σε κάθε βάρδια να υπάρχουν 5 οχήματα.

Αυτό τονίσθηκε χθες από μέλη του Δ.Σ. του σωματείου ΕΚΑΒ Χανίων, που μιλώντας στους δημοσιογράφους περιέγραψαν την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Νομό μας στις διακομιδές.
«Οι ελλείψεις στο ΕΚΑΒ είναι διαχρονικές. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν στον Νομό Χανίων 39 πληρώματα ασθενοφόρων, τουτέστιν σημαίνει ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε με 3 ασθενοφόρα πρωί, τρία απόγευμα, τρία νύχτα» δήλωσε ο κ. Ιγνάτιος Κυρίτσης, πρόεδρος του Σωματείου συμπληρώνοντας πως «στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων έχουμε πληθυσμό 155.000 κατοίκων και κανονικά με βάση τα πρωτόκολλα θα έπρεπε να είχαμε 5 ασθενοφόρα. Προσπαθούμε να είμαστε όπου γίνεται και όπου είναι εφικτό αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί αν δεν υπάρξει πολιτική βούληση να γίνουν προσλήψεις στην υγεία, στο ΕΚΑΒ, μόνιμου προσωπικού.»
Ο κ. Κυρίτσης επισήμανε πως σε 6 μήνες λήγουν οι συμβάσεις των επικουρικών κάτι που όπως είπε σημαίνει πως «θα πέσουμε κάτω από τα 32 πληρώματα ασθενοφόρων, δεν θα μπορούμε να βγάλουμε ούτε τα τρία ασθενοφόρα. Καθημερινά φεύγουμε σε διακομιδές στο Ηράκλειο γιατί δεν μπορούμε να καλύψουμε τα περιστατικά εδώ που σημαίνει ότι από 3 ασθενοφόρα γινόμαστε 2 και αν βγει και δεύτερη διακομιδή μένει 1 ασθενοφόρο!».

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα