Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Ανεπαρκείς αποζημιώσεις για ιδιοκτήτες θερμοκηπίων

Παράπονα και έντονη δυσαρέσκεια μετέφεραν στον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη, παραγωγοί θερμοκηπιακών προϊόντων από τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου, κατά την επίσκεψη του τ. αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην περιοχή τους την περασμένη Πέμπτη.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι παραγωγοί διαμαρτύρονται για τις αποζημιώσεις που έλαβαν λόγω της καταστροφικής θεομηνίας του περασμένου χειμώνα, αλλά και των ελαιοπαραγωγών.
Όπως αναφέρεται, «στην περίπτωση των ιδιοκτητών θερμοκηπίων, δόθηκε μια οριζόντια αποζημίωση με αποτέλεσμα να αποζημιωθούν το ίδιο αυτοί που υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή με αυτούς που επλήγησαν ελάχιστα. Οι 32 καλλιεργητές που υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή και αποζημιώθηκαν με 1.500 € είναι αδύνατον να ξαναστήσουν τα θερμοκήπια τους και βρίσκονται σε απόγνωση. Όσο για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για τους ελαιοκαλλιεργητές, αυτές ήταν στα όρια του εμπαιγμού αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν το κόστος για την υποβολή της αίτησης στον ΕΛΓΑ υπερέβαινε το ποσόν που έλαβαν ως αποζημίωση».
Ο Παύλος Πολάκης διαβεβαίωσε τους παριστάμενους ότι θα επανέλθει με νέα επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή προκειμένου να ζητηθούν εξηγήσεις από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης γι’ αυτόν τον εμπαιγμό προς τους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι εκτός της καταστροφής που υπέστησαν τον χειμώνα, πλήττονται τώρα και από την υγειονομική κρίση, λόγω της αυτονόητης δυσκολίας να διαθέσουν τα προϊόντα τους.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα