Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χανίων

Την έντονη ανησυχία του για τον υψηλό αριθμό ανεμβολίαστων εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσηλευτικού Ιδρύματος. Το συμβούλιο συνεδρίασε στις 4 Αυγούστου με μοναδικό θέμα τον εμβολιασμό του προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος και κατέληξε στην παρακάτω απόφαση, την οποία κοινοποιεί για την καλύτερη ενημέρωση τόσο του προσωπικού του νοσοκομείου, όσο και των πολιτών.

Η απόφαση έχει ως εξής:
«Tα ποσοστά εμβολιασμού ανά κατηγορία Υγειονομικών του Νοσοκομείου Χανίων σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία είναι τα εξής:
-Ιατροί: Έχει εμβολιαστεί το 97%, δηλαδή 247 από τους 254.
-Νοσηλευτές: Έχει εμβολιαστεί το 66%, δηλαδή 365 από τους 557.
-Διοικητικό προσωπικό: Έχει εμβολιαστεί το 88%, δηλαδή 89 από τους 101.
-Λοιπό προσωπικό: Έχει εμβολιαστεί το 61%, δηλαδή 238 από τους 389.
Είναι ανησυχητικό και λυπηρό το ότι υπάρχουν τόσο πολλοί εργαζόμενοι του Νοσοκομείου που δεν έχουν εμβολιασθεί. Μερικοί από αυτούς δεν εμπιστεύονται τις συστάσεις των ιατρών του Νοσοκομείου (οι οποίες απηχούν τις απόψεις του συνόλου της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας) με τους οποίους συνεργάζονται και μοχθούν νυχθημερόν τόσα χρόνια, αλλά καταφεύγουν στην ενημέρωση από τις γνωστές ανεύθυνες πηγές που με ευκολία, με επιστημονικά ατεκμηρίωτα στοιχεία και χωρίς καμία νομική συνέπεια έχουν επιδοθεί σε ένα καταιγισμό ηθελημένης ή μη παραπληροφόρησης, κινδυνολογίας και εκφοβισμού. Μερικοί είναι εκ πεποιθήσεως αρνητές των εμβολιασμών.
Αρκετοί, όμως, ίσως έχουν μία διστακτικότητα ένεκα ερωτημάτων στα οποία δεν έχουν βρει πειστικές απαντήσεις. Ανεξαρτήτως όμως σε ποια ομάδα ανήκουν, εκπέμπουν ψευδή μηνύματα και αδικούν τους εαυτούς τους, ακυρώνοντας σε ικανό βαθμό τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται τους τελευταίους 18 περίπου μήνες στο Νοσοκομείο για την αντιμετώπιση της νόσου COVID. Οι εμβολιασμοί είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας τις τελευταίες δεκαετίες.
Αλλαξαν τον παγκόσμιο Υγειονομικό χάρτη και συνέβαλλαν στην αύξηση του μέσου όρου ζωής του ανθρώπου κατά δεκαετίες, εξαλείφοντας ασθένειες όπως η ευλογιά, η φυματίωση, η πολιομυελίτιδα, ο τέτανος κ.λπ., ενώ ο μη εμβολιασμός ομάδων πληθυσμού για διάφορους λόγους (πόλεμοι, μετανάστευση, πρόσφυγες) έχει σαν αποτέλεσμα την επικίνδυνη αναζωπύρωση ορισμένων, από τις παραπάνω, ασθενειών. Είναι γνωστό επίσης ότι όλα τα εμβόλια έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες, σοβαρές ή μη, σε πολύ χαμηλά ποσοστά:
1/εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια περιπτώσεις.
Το αυτό συμβαίνει και με τα εμβόλια έναντι του ιού της νόσου COVID-19 και μάλιστα σε ποσοστά ίσως χαμηλότερα των παλαιοτέρων εμβολίων καθ΄ όσον οτιδήποτε παρουσιασθεί σε κάποιον εμβολιασμένο και σε οποιοδήποτε χρόνο σπεύδεται με περισσή ευκολία να αποδοθεί στον εμβολιασμό. Η σύγκριση όμως μεταξύ του αποδεδειγμένου οφέλους και των πιθανών παρενεργειών από τον συγκεκριμένο εμβολιασμό είναι συντριπτικά υπέρ του εμβολιασμού. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι οι πιθανολογούμενες ανεπιθύμητες παρενέργειες του εμβολιασμού είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι είναι άμεσες, αλλά και απώτερες επιπλοκές αυτής καθ’ εαυτής της νόσου COVΙD-19, επομένως κάποιος που προσδοκεί ανοσία μέσω της μόλυνσης από τον ιό θα πρέπει να γνωρίζει ότι έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες τόσο εκδήλωσης, όσο και βαρύτητας των επιπλοκών που αποδίδονται στον εμβολιασμό.
Η τεχνολογία m RNA στην οποία έχει γίνει τόσο μεγάλη κριτική δεν είναι καινούργια αλλά χρησιμοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στη θεραπευτική διαφόρων νοσημάτων με άριστα αποτελέσματα και θα αποτελεί εφ΄ εξής τη βιοτεχνολογία αιχμής για ένα μεγάλο φάσμα νοσημάτων. Ο εμβολιασμός των Υγειονομικών έναντι του ιού της νόσου COVID-19 είναι πράξη ευθύνης έναντι του εαυτού μας, των οικείων μας αλλά κυρίως μία ηθική υποχρέωση έναντι των συνανθρώπων μας, που έχουμε ΤΑΧΘΕΙ και ΕΠΙΛΕΞΕΙ να υπηρετούμε.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΟΡΚΟ!!! Πέρα από τα επικαλούμενα ατομικά δικαιώματα των αρνούμενων να εμβολιασθούν, υπάρχουν και τα δικαιώματα των χρηστών των υπηρεσιών υγείας. Αραγε ρώτησε κάποιος τους ασθενείς, εάν θέλουν να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο από ανεμβολίαστους υγειονομικούς; Ιδιαίτερα τους ευαίσθητους ασθενείς, όπως είναι οι καρκινοπαθείς, οι υποβαλλόμενοι σε ανοσοκατασταλτικές θεραπείες, οι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς, οι ασθενείς που παρουσιάζουν πολλές συννοσηρότητες κ.λπ. Ρώτησε άραγε κανείς τους συγγενείς ατόμων που φιλοξενούνται σε διάφορες Ιδρυματικές Δομές (Γηροκομεία, Κέντρα αποκατάστασης, Κέντρα Χρονίων παθήσεων κ.λπ.), εάν επιθυμούν να τους περιθάλπει ανεμβολίαστο προσωπικό;
Αυτοί όλοι πέραν από τα ατομικά δικαιώματα έχουν το αναφαίρετο και επιβεβλημένο δικαίωμα της ασφαλούς και αδιάλειπτης περίθαλψης. Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς είναι προφανέστατα επιβεβλημένη, το πώς όμως αυτή θα εφαρμοσθεί είναι αρμοδιότητα της πολιτείας. Πρέπει επίσης να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ούτως ώστε Υγειονομικοί, οι οποίοι δεν ανήκουν στους εκ πεποιθήσεως αρνητές των εμβολιασμών, αλλά δεν έχουν μέχρι τώρα εμβολιασθεί ένεκα δισταγμού, φόβου, ερωτημάτων στα οποία δεν έχουν λάβει απαντήσεις κ.λπ., να πεισθούν να το πράξουν. Μπορούν να προστρέξουν σε οποιοδήποτε μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου ή σε όποιον ιατρό εμπιστεύονται και να συζητήσουν το θέμα τους. Έχουμε καθήκον να τους ενημερώσουμε με ηρεμία, ψυχραιμία και κυρίως με ιατρικά/επιστημονικά επιχειρήματα, ούτως ώστε να λάβουν τη σωστή απόφαση.»

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες