Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Ανεκπλήρωτες οι δεσμεύσεις Αλόγλου – Παπαδεράκη για τη χρήση μέρους του οικοπέδου της ΑΒΕΑ ως πάρκινγκ

Να υλοποιήσει – έστω και τώρα – την υπόσχεση της και να εξασφαλίσει τη χρησιμοποίηση μεγάλου ιδιωτικού οικοπέδου στον χώρο της πρώην ΑΒΕΑ στη Νέα Χώρα για τη στάθμευση των αυτοκινήτων περιμένουν οι έμποροι των τουριστικών καταστημάτων της Παλιάς Πόλης από τον Δήμο Χανίων.

«Το θέμα της χρησιμοποίησης του οικοπέδου της ΑΒΕΑ ως χώρος στάθμευσης είχε τεθεί από τον Μάιο, από την πρώτη συνάντηση που κάναμε ως νέο συμβούλιο του συλλόγου μας με τη δημοτική Αρχή. Έχουμε φτάσει στα μέσα Αυγούστου και ακόμα τους κυνηγάμε…», δηλώνει στα “Χ.ν.” η κ. Νίνα Παπαδουλάκη, υπογραμμίζοντας πως η αξιοποίηση ενός μέρους του οικοπέδου της ΑΒΕΑ για στάθμευση των οχημάτων όπως γινόταν και παλαιότερα, θα έδινε μια ανάσα στο οξύ ζήτημα της στάθμευσης.

«Το θέμα το χειρίζεται ο κ. Αλόγλου, με τον οποίο μίλησα και μου είπε ότι ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου το συζητάει με τους δικηγόρους του και περιμένουν την απάντηση του. Αλλά το ίδιο είχε πει και την προηγούμενη εβδομάδα! Και πριν το “Φεστιβάλ γης” στη Δυτ. Τάφρο ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαδεράκης μας είχε πει πως δεσμεύεται να λυθεί το ζήτημα. Προφανώς και έχουν 1.000 δουλειές αλλά και ποιος δεν έχει;» τονίζει η κα Παπαδουλάκη.
Η χρήση του οικοπέδου ως χώρου στάθμευσης θα έκανε πιο εύκολη την πρόσβαση σε αυτό το τμήμα της πόλης, επισημαίνει η κα Παπαδουλάκη που συμπληρώνει ότι «θα ήταν σίγουρα μια ανάσα! Υπάρχουν τα Airbnb στην περιοχή της Ν. Χώρας και μπράβο για τους ανθρώπους, αλλά το ζήτημα της στάθμευσης έχει οξυνθεί και οφείλουμε να βρούμε λύσεις. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν τις έχουμε βρει. Όπως επίσης και σε όλα τα θέματα που θίξαμε εγγράφως από τον Μάιο δεν έχουμε δει καμία πρόοδο με εξαίρεση την καθαριότητα και το “πόρτα πόρτα” που πηγαίνει πολύ καλά».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα