Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Ανεµογεννήτριες και Κοινότητα Ασή Γωνιάς

Κύριε διευθυντά,

σας κάνουµε γνωστό τα κάτωθι µε αφορµή τις εξελίξεις που λαµβάνουν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστηµα στον τόπο µας όσο αφορά την αιολική ενέργεια. Τόσο ο αγωγός µεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από Χανιά-∆αµάστα, όσο και η πιθανή τοποθέτηση ανεµογεννητριών πλησιάζουν άµεσα την ιδιόκτητη κοινοτική µαδάρα µας. Με βάσει απόφαση Πρακτικού της κοινότητας 11/5/56 διαχειριστής έχει οριστεί ο εκάστοτε Πρόεδρος και το Κ. Συµβούλιο του. Ανησύχησα και προέβηκα σε έρευνα του αρχείου της Κοινότητας, όπου πράγµατι εντόπισα ένα παλαιότερο πλήρες φάκελο συνοδευόµενο µε τοπογραφικό διάγραµµα µε θέµα:
‘‘Γνωστοποίηση πρόθεσης ανάπτυξης αιολικού πάρκου στη θέση Παπούρες ∆ήµου Σφακίων και κοινότητας Ασή Γωνιάς 15,3 MW’’. Αναφέρει την τοποθέτηση 17 ανεµογεννητριών ονοµαστικής ισχύος 900 ΚW έκαστη καθώς και όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τον τρόπο διαµόρφωσης χωµατουργικών εργασιών δρόµων κ.λπ. ενώ τα ανταποδοτικά οφέλη στους ιδιοκτήτες γης θα είναι το 3% από τα έσοδα λειτουργίας του πάρκου. Επεξεργαζόµενος τις συντεταγµένες, διαπιστώνω ότι η θέση τοποθέτησης τους και η πορεία που ακολουθούν είναι από την ανατολική Γιοφύρα, πρός στην ∆. Παπούρα Τριπαλιού επιστρέφει ενδιάµεσα από το Ανω και Κάτω Τρυπάλι προς Φασυδών Παπούρα πηγαίνει Κτιστό – Φουρνί – Γυπέ – Νότιο Αρµί Γρινιάρη. Η συνολική επιφάνεια που καλύπτει το προτεινόµενο πάρκο είναι περί το 1.636.183 τ.µ. Η εν λόγω αποτύπωση περιλαµβάνει και ιδιοκτησία της ιδιόκτητης κοινοτικής Μαδάρας 27 Οικογενειών (Σόγια Επίθετα) της Κοινότητας µας. Για τήν συγκεκριµένη Μαδάρα µερίµνησα στηριζόµενος σε επίσηµα γραπτά στοιχεία τον εντοπισµό της επί εδάφους και την τοπογράφηση συνολικά 6.516693τ.µ. Οι συνιδιοκτήτες κάτοικοι προβαίνουν σε Κτηµατολογική δήλωση της κατά το 1/27 η κάθε οικογένεια µε επι µέρους µοίρασµα βάσει γενεαλογικού δένδρου, µάλιστα δωρίζεται από τον πατέρα στα άρρενα τέκνα και ούτω καθ εξής. Η συγκεκριµένη Μαδάρα δεν αφορά τον ∆ήµο σε καµία περίπτωση. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα µπορούσε να λάβει η εν λόγω µελέτη η οτιδήποτε άλλο θέµα θα µπορούσε να προκύψει, αφορά κατοίκους της κοινότητας Ασή Γωνιάς και µόνο.
α) Συνυποβάλλω από το προτεινόµενο Αιολικό πάρκο το τοπογραφικό του διάγραµµα µε την αποτύπωση των 17 πυλώνων.

β) Φωτογραφία µε επεξεργασµένα τα στοιχεία των συντεταγµένων επί χάρτου, για το πάρκο και τους πυλώνες, αναφέροντας και τις βασικές ονοµασίες της Μαδάρας.
γ) Φωτογραφία που αποτυπώνονται οι δύο πιο κοντινές ανεµογεννήτριες στο αιολικό πάρκο που αναφέρω µε αυτά τα πάρκα που είνα τώρα σε διαβούλευση και αφορούν αποκλειστικά Ασκύφου οι βόρειες και Ίµπρο οι άλλες δύο.

Με εκτίµηση
ο πρόεδρος Σµπυράκης Γεώργιος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα