Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Αναζήτηση λύσης για εκπαιδευτικές μεταφορές στην Πρωτοβάθμια

Προβληματισμός για το τι θα γίνει στα δημοτικά σχολεία

Ακυρώθηκαν οι εκπαιδευτικές εκδρομές των νηπιαγωγείων του νομού Χανίων ενώ προβληματισμός επικρατεί για τις εκδρομές των δημοτικών σχολείων.

Οπως ανέφερε στα “Χ.ν.”, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ), Νομού Χανίων, Αντώνης Τσαλαπάκης, «αυτή τη στιγμή έχουν ακυρωθεί όλες οι εκδρομές των νηπιαγωγίων έπειτα από οδηγία της Τροχαίας στο ΚΤΕΛ και στα γραφεία που ενοικιάζουν τουριστικά λεωφορεία».

Η οδηγία, σύμφωνα με τον ίδιο, βασίστηκε σε νομοθεσία του 2014 που τροποποιήθηκε με νεότερη εγκύκλιο το 2021 και προβλέπει ότι μαθητές με ύψος μικρότερο από 150 εκατοστά, θα πρέπει να κάθονται σε ειδικά καθίσματα που να έχουν ειδική ζώνη τριών σημείων.
Ο κ. Τσαλαπάκης σημείωσε ότι οι εκδρομές αυτές είχαν κανονιστεί και ακυρώνονται από το ΚΤΕΛ. Πάντως, μέχρι τώρα δεν έχουν ακυρωθεί οι εκδρομές για τα δημοτικά.
Ωστόσο, ο κ. Τσαλαπάκης εξέφρασε τον προβληματισμό του και εκτίμησε ότι «θα φτάσει και στα δημοτικά».
Ο ίδιος εξήγησε ότι «η νομοθεσία αφορά και εκδρομές και μεταφορές» και διερωτήθηκε «τι θα γινει με τις μεταφορές μαθητών από και προς το σχολείο».
Για όλα αυτά, όπως είπε, ο Σύλλογος έχει έρθει σε επαφή με την Τροχαία προκειμένου να δοθούν απαντήσεις και να αποσαφηνιστεί η κατάσταση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα