Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Αναζήτηση ευθυνών για τα μπάζα στα Τοπόλια

» Έγγραφη καταγγελία κατοίκων στις αρμόδιες Υπηρεσίες

Σε έγγραφη καταγγελία στις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Χανίων, με κοινοποίηση στον αρμόδιο εισαγγελέα, τη Διεύθυνση Δασών και τον Δήμο Κισσάμου προχώρησαν οι κάτοικοι των Τοπολίων, διαμαρτυρόμενοι για την εναπόθεση μπαζών από το έργο της παράκαμψης Τοπολίων σε ρυάκι της περιοχής.

Στην έγγραφη καταγγελία τους οι κάτοικοι καταγγέλλουν «τη δημιουργία μιας τερατώδους μεγέθους παράνομης χωματερής από τα προϊόντα εκσκαφής (μπάζα) του οδικού έργου της παράκαμψης Τοπολίων. Η χωματερή αυτή δημιουργήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα και καλύπτει σε όλο της το πλάτος τη μεγάλη κλίση λεκάνης απορροής των όμβριων υδάτων κεντρικού ρυακιού στην είσοδο του χωριού Τοπόλια. Η κατάληξη αυτού του ρέματος συναντά σε μικρή απόσταση στο βάθος της λεκάνης τον οικισμό Καψανιανά. Σε ενδεχόμενα μελλοντικά πλημμυρικά φαινόμενα οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές. Μετά την ήδη γενομένη περιβαλλοντική βλάβη, θα καταστραφούν καλλιέργειες και θα απειληθεί με ολική καταστροφή ο οικισμός Καψανιανά, θα κινδυνεύσουν οι ζωές των κατοίκων».

Οι κάτοικοι θέτουν μια σειρά από ερωτήματα προς τις υπηρεσίες και ειδικότερα:

•Γνωρίζετε για τη δημιουργία αυτής της χωματερής;
• Βάση ποιας άδειας η εργοληπτική εταιρεία προχώρησε σε αυτό το τερατώδες μπάζωμα;
• Τι έχει να μας πει ο αρμόδιος επιβλέπων μηχανικός του έργου από την Υπηρεσία σας;
• Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τον κίνδυνο πρόκλησης σωματικής βλάβης, ή απώλεια ζωής, ή απώλεια περιουσίας έπειτα από αυτό το ανεξέλεγκτο μπάζωμα;
Στο έγγραφο τους οι κάτοικοι ζητούν «αμέσως να σταματήσει αυτή η καταστροφική δραστηριότητα και να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες όπου πρέπει. Ζητάμε αμέσως να αποφασιστούν και να γίνουν πράξη οι ενέργειες εκείνες που θα αντιμετωπίσουν όσο καλύτερα γίνεται το νέο τεράστιο πρόβλημα που προέκυψε στα Τοπόλια. Ζητάμε την απόλυτη εφαρμογή των όρων της ανάθεσης του έργου από την εργοληπτική εταιρεία ως την ολοκλήρωση του και τη στενή παρακολούθηση της τήρησης των από την Υπηρεσία σας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα