Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Αναβάθμιση μουσειακών χώρων για τον Ελ. Βενιζέλο

Αναβάθμιση υποδομών που έχουν σχέση με τη δράση του Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά ξεκινά άμεσα. Μεταξύ άλλων, τα έργα αφορούν τη συντήρηση του Μουσείου στο Θέρισο, το Μουσείο των Μουρνιών αλλά και τη δημιουργία καφέ σε χώρο έξω από το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα.
Τα παραπάνω επισήμανε ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, Νίκος Παπαδάκης, σε χαιρετισμό του, χθες βράδυ, στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Χανίων.
Τα έσοδα από την εκδήλωση στην οποία ήταν μεγάλη η προσέλευση, θα διατεθούν για την ενίσχυση του Εθνικού Ιδρύματος.
Με δήλωση της στα «Χ.ν» η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, Αργυρώ Χανιωτάκη Σμυρλάκη, υπογράμμισε ότι «ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε το 2004 και από τότε ανελλιπώς υπηρετούμε τον κεντρικό σκοπό του που είναι η κατ’ οιονδήποτε τρόπο υποστήριξη και προβολή του έργου του Ιδρύματος Βενιζέλος».
Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός. Το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν και άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα