Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Αναστολή αποχής από τους δικηγόρους των Χανίων

Κανονικά λειτουργούν από σήμερα τα Δικαστήρια στα Χανιά καθώς η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ αποφάσισε αναστολή της αποχής των δικηγόρων.
Στη Συνέλευση κατατέθηκαν δύο προτάσεις, η μία αφορούσε αναστολή της αποχής, πλην των υποθέσεων νομικής βοήθειας, την οποία αποφάσισε και εισηγήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο ενώ η δεύτερη αφορούσε συνέχιση της αποχής δύο φορές την εβδομάδα.

Τελικά, κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Οπως δήλωσε αργά χθες βράδυ στα “Χανιώτικα νέα” ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, Χρήστος Πραματευτάκης, αποφασίστηκε να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις  από όλες τις υποθέσεις, πλην των υποθέσεων της νομικής βοήθειας. Θα συνεχιστεί η αποχή μας από τις υποθέσεις νομικής βοήθειας μέχρι την 24η Μαΐου οπότε θα έχουμε περί της νομικής βοήθειας απόφαση της ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι από σήμερα θα λειτουργούν κανονικά τα δικαστήρια: και τα διοικητικά και τα πολιτικά και τα ποινικά.
Ακόμα, σημείωσε ότι στη Συνέλευση «πέρασε η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου περί του ότι πρέπει να σταματήσει η αποχή μετά τη ψήφιση των συγκεκριμένων κωδικών και μετά τη ψήφιση του Δικαστικού Χάρτη όπου τα Χανιά έμειναν ανέπαφα όπως και όλη η Κρήτη από άποψη Ειρηνοδικείων τα οποία μετατράπηκαν σε Πρωτοδικεία και τα δύο Εφετεία της Κρήτης τα οποία παρέμειναν».

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα