Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ανάστατοι οι κάτοικοι του Βλητέ

Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι και ιδιοκτήτες στο Βλητέ Σούδας, αφού
προκειμένου να κυρωθεί η πράξη εφαρμογής για το Σχέδιο Πόλης είναι υποχρεωμένοι όπως καταγγέλουν να πληρώσουν πολύ μεγάλα ποσά που δεν ανταποκρίνονται στην οικονομική πραγματικότητα.
Συνολικά 180 κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να καταβάλουν από 103,03 ευρώ το τμ. για οικοδομικά τετράγωνα με συντελεστή δόμησης 0,5 και από 144,95 ευρώ το τ.μ. για οικοδομικά τετράγωνα με συντελεστή δόμησης 0,8.
Χθες στο Μονομελές Εφετείο Χανίων όπου επρόκειτο να αποφασίσει για τον καθορισμό της τιμής μονάδας βρέθηκαν πολλοί κάτοικοι που ζήτησαν αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης προκειμένου να την μελετήσουν καλύτερα και να ορίσουν πληρεξούσιους δικηγόρους.
Κάτοικοι της περιοχής τόνισαν στα “Χ.Ν.” πως οι τιμές αυτές δεν ανταποκρίνονται στη σύγχρονη πραγματικότητα. «Για να μπούμε στο σχέδιο πόλης θα πρέπει να δώσουμε σε χρήματα το 40% της αξίας των οικοπέδων μας και σε κάποιους από αυτούς περισσότερο! Δεν είναι δυνατόν να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτές τις χρεώσεις» μας είπε κάτοικος, ενώ άλλο ιδιοκτήτης σημείωσε πως για ένα οικόπεδο 900 τ.μ. είναι υποχρεωμένος με βάση τις πιο πάνω χρεώσεις να πληρώσει ένα ποσό 40.000 ευρώ! «Υπολογίζουν το τετραγωνικό στο Βλητέ στα 950 ευρώ ως αντικειμενική αξία ότι δηλαδή μπορεί να κοστίζει κοντά 2 εκατομμύρια ευρώ το στρέμμα! Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά» τόνισαν χαρακτηριστικά.
Οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες επικαλούνται ένα καθορισμό των αντικειμενικών αξιών της περιοχής που είχε γίνει το 2007 από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων με βάση την οποία η τιμή μονάδας καθορίζονταν για την περιοχή του Βλητέ του τότε Δήμου Σούδας στα 70 ευρώ το τετραγωνικό για τα οικόπεδα “έχοντα πρόσωπο στην επαρχική οδό Αεροδρομίου” και στα 60 ευρώ το τ.μ. για “τα μη έχοντα πρόσωπο στην επαρχιακή οδό Αεροδρομίου”.
Η υπόθεση θα επανέλθει στα δικαστήρια τον Απρίλιο του 2019.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα