Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Αναρμόδιο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το φόρο στην τσικουδιά

Δεν ανησυχούν οι αποσταγματοποιοί για ενδεχόμενη αύξηση του φόρου στην τσικουδιά, Το θέμα προέκυψε μετά από δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στον Τύρναβο, σύμφωνα με τις οποίες θα υπάρξει αύξηση στο φόρο για ποτά όπως το τσίπουρο και η τσικουδιά για να αντιμετωπιστεί η παράνομη παραγωγή και εμπορία των προϊόντων αυτών.

Ο πρόεδρος των αποσταγματοποιών Ν. Χανίων κ. Γ. Σταματάκης
Ο πρόεδρος των αποσταγματοποιών Ν. Χανίων κ. Γ. Σταματάκης

Oπως τόνισε στα “Χ.Ν.” ο κ. Γιώργος Σταματάκης πρόεδρος του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Ν. Χανίων -που είχε ενημέρωση για το θέμα αυτό και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία- το θέμα του φόρου δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά του Υπουργείου Οικονομικών.
«Το Υπουργείο Οικονομικών έχει την αρμοδιότητα για το φόρο αυτό. Και από το Υπουργείο Οικονομικών έχουμε την πλήρη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αύξηση. Έχουμε επικοινωνήσει από την ίδια μέρα με το Υπουργείο Οικονομικών και η απάντηση ήταν ότι δεν αλλάζει κάτι» ανάφερε ο κ. Σταματάκης.
Ο κ. Σταματάκης εκτίμησε πως «αν γίνει αύξηση του φόρου, αυτή θα είναι από 0,65 που είμαστε σήμερα το πολύ μέχρι 1 ευρώ. Και αν γίνει και αυτό γιατί βρισκόμαστε και σε προεκλογική περίοδο».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ
Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση του προς τον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης ο βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης ρωτάει μεταξύ άλλων «για ποιο λόγο αυξάνεται δραστικά ο φόρος στην τσικουδιά από 0,65 σε 6 ευρώ; Έχει γίνει εκτίμηση των επιπτώσεων στην παραγωγή τσικουδιάς; Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου σας προκειμένου να παταχθεί η φοροδιαφυγή και να προστατευθούν οι νόμιμοι παραγωγοί; Ποιος ο προγραμματισμός για την προστασία των Προϊόντων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ) και των παραδοσιακών αλκοολούχων ποτών, όπως η τσικουδιά;».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα