Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Αναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αγοράς

Πλούσιο και ενισχυμένο θα είναι το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων, τόσο τα Χριστούγεννα όσο και τη Πρωτοχρονιά, ένα πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης με τη φωτοδότηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη πλατεία της Αγοράς παρουσία εκατοντάδων πολιτών μικρών και μεγάλων, που αψήφησαν το κρύο και το ψιλόβροχο που έπεφτε ανά διαστήματα και παρακολούθησαν τα εκεί δρώμενα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την μπάντα της 5ης Μεραρχίας Πεζικού, στη συνέχεια η φιλαρμονική του Δήμου μαζί με την παιδική “μπαντίνα” φορώντας τις νέες στολές, έπαιξαν χριστουγεννάτικα τραγούδια.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, παρουσία αντιδημάρχων και μελών του δημοτικού συμβουλίου, πάτησε το κουμπί και η πλατεία γέμισε από τα χιλιάδες λαμπόνια με τα οποία είναι φέτος στολισμένο το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ τα πυροτεχνήματα που απλώθηκαν στο ουρανό, ζέσταναν την παγωμένη ατμόσφαιρα.

Με την φιλαρμονική να προχωρά μπροστά, πίσω να ακολουθούν οι Αη Βασίληδες του Santa Run και πιο πίσω το τρενάκι του Άη Βασιλη, καθώς και πλήθος κόσμου, διασχίζοντας την οδό Τζανακάκη, έφτασαν στο δημοτικό κήπο, εκεί όπου έγιναν τα εγκαίνια του παγωμένου δάσους, που περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό πύργο, ενώ στο ίδιο χώρο έχει εγκατασταθεί και ένα καρουζέλ.

Σε δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας τόνισε ότι « έχουμε μπει ήδη σε εορταστική τροχιά και γι΄ αυτό είναι καιρός να ξεχάσουμε για λίγο τα προβλήματα μας, ώστε να αισθανθούμε καλύτερα το πνεύμα των Χριστουγέννων με αγάπη και αισιοδοξία. Δημιουργούμε μια γιορτινή νότα στη πόλη μας, όπως χρειάζεται και όπως μας αξίζει. Φέτος θα συμβούν στη πόλη μας, αλλά και σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις, ένα πλήθος εκδηλώσεων, και γενικά ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για τα παιδιά και όχι μόνο.

Ο κ. Βάμβουκας επεσήμανε ακόμα ότι « βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας ώστε στις επόμενες ημέρες να στγάσουμε άστεγους συμπολίτες μας, σε μι ακαινούργια δομή που δημιούργησε ο Δήμος, σε συνεργασία με αρκετούς φορείς αλλά και ευαισθητοπιημένους πολίτες».

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος πολιτισμού Βαρβάρα Περάκη υπογράμμισε ότι«όλοι γνωρίζουμε ότι ζούμε σε περίεργους καιρούς, αλλά θα πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου ότι, αυτό που μας ταιριάζει πλέον είναι το μέτρο και όχι η επίδειξη και η υπερβολή. Ελπίζω λοιπόν ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις και τα δρώμενα που έχουμε ετοιμάσει, να αναταποκριθούν στις προσδοκίες των συμπολιτών μας».

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα