Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Αναπροσαρµογή παροχών

Μικρότερο του αναµενόµενου το ‘‘καλάθι’’ των νέων παροχών που ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ∆ιεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ως αποτέλεσµα του µεγάλου κόστους για την αποκατάσταση των καταστροφών από την πρόσφατη θεοµηνία.

Oι µεταρρυθµίσεις σε πολλούς τοµείς µε έµφαση στις δοµικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην πολιτική προστασία, στις αναγκαίες παρεµβάσεις για ένα πιο αποτελεσµατικό κράτος και στα σχέδια ανασυγκρότησης των πληγεισσών περιοχών µονοπώλησαν το µεγαλύτερο µέρος της οµιλίας αλλά και της συνέντευξης του πρωθυπουργού.
Με βασικό µήνυµα «µεγάλες αλλαγές τώρα», η βασική είδηση στο οικονοµικό µέτωπο ήταν το “ξεπάγωµα” των τριετιών και κάθε επιδόµατος προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τοµέα, η νέα αύξηση στον κατώτατο µισθό από τον Απρίλιο αλλά και τα µέτρα κατά της φοροδιαφυγής.
Έκανε και άλλες ανακοινώσεις ο κ. Μητσοτάκης, αναπροσαρµόζοντας ωστόσο τις προεκλογικές δεσµεύσεις και εξαγγελίες µε βάση τη σηµερινή συγκυρία, όπως έχει διαµορφωθεί µετά τις καταστροφές από τις πυρκαγιές στον Έβρο και κυρίως τις πληµµύρες στη Θεσσαλία.

Μένει να δούµε πώς θα εξειδικευθούν οι ανακοινώσεις αυτές και πώς, τα µέτρα που εξαγγέλθηκαν “φθάσουν” στην κοινωνία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα