Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Ανάμεσα στο ψέμα και την αλήθεια

Ανάμεσα στο ψέμα και την αλήθεια υπάρχει μια τόση δα λεπτή κλωστούλα, η οποία εύκολα μπορεί να σπάσει και η μια πλευρά να αντικαταστήσει την άλλη! Πολλές φορές με επιτήδειο τρόπο με μπόλικη γαρνιτούρα, οι δύο αυτές εκφάνσεις που καθορίζουν τη ζωή μας, σε μεγάλο βαθμό, μοιάζουν αληθινές και αξιόπιστες! Κανένας «ανιχνευτής ψεύδους» δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα βασικά ένστικτα ενός ανθρώπου που προέβη σε ειδεχθείς πράξεις, ο οποίος κάτω από την πίεση που του ασκείται, δυναμώνει την «υποκριτική του σκέψη θάβοντας μέσα στα βάραθρα του αρρωστημένου του μυαλού και της σκοτεινής ψυχής του, κάθε ίχνος αλήθειας, προκειμένου να γίνει πιστευτός. Στην περίπτωση των φρικτών εγκλημάτων της Πάτρας, δεν ξέρει κανείς ποια λόγια είναι κατασκευασμένα και ποια αλήθεια από τους ύποπτους των θανάτων των τριών κοριτσιών! Παγωμένα βλέμματα, έλλειψη συναισθημάτων, χωρίς συμπονετικά λόγο, χωρίς καν σπάσιμο των λέξεων που εκστομίζουν!

Ποια, λοιπόν, είναι η αλήθεια; Είναι εγκληματική ενέργεια, καλά καμουφλαρισμένη, συνέργεια από κοινού, υπήρχε τρίτο πρόσωπο, ποιος ο ρόλος της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού; Ο σύζυγος τίποτα δεν είχε καταλάβει; Δεν του είπε τίποτα η σύζυγος; Πού ήταν τις κρίσιμες ώρες όταν τα παιδιά «έφευγαν» για τον άλλο κόσμο; Τέτοια ψυχρότητα και από τους δύο; Όλοι γνωρίζουμε ανάλογες περιπτώσεις θανάτων παιδιών που οι γονείς, κυρίως η μητέρα ωρύεται, κλαίει, σπαράζει, τα δάκρυα γίνονται ποταμός, η εικόνα μιας χαροκαμένης μάνας φαίνεται, είναι ράκος από τη στενοχώρια και τη θλίψη, φωνάζει, μιλάει» στο παιδί της κλπ κλπ Δεν είναι φυσιολογικό η γυναίκα με τα κόκκινα χείλη, σχεδόν σαν να μην συμβαίνει τίποτα, να θέλει τη βολή της στη φυλακή, να ζητάει τηλεόραση κ.ά. και γενικά να βρίσκεται σε έναν άλλο κόσμο που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό της ! Και τα παιδιά; Πού θα βρουν δικαίωση; Ίσως να φαίνεται και ικανοποιημένη που κατάφερε να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης, πάνω της και έγινε πρώτο θέμα, νυχθημερόν, στα κανάλια και τα social media, στην Ελλάδα και στα διεθνή μέσα! Ίσως είναι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, γιατί εκτέλεσε το μαύρο και σκοτεινό της σχέδιο; Ίσως να πήρε την εκδίκηση από τον πρώην σύζυγό της; Βροχή τα ερωτήματα σε μια υπόθεση που δεν έχει τέλος, μια υπόθεση, συγκλονιστική, πρωτόγνωρη στα χρονικά του τόπου μας!

Η αιτία θανάτου πολλών ανθρώπων, θεωρώ, σε πολλές περιπτώσεις μένει ανεξιχνίαστη και αδιευκρίνιστη. Ελάχιστοι είναι οι συγγενείς που το ψάχνουν παραπάνω, οι περισσότεροι αρκούνται στη διάγνωση μιας ιατρικής βεβαίωσης της αιτίας του θανάτου του εκλιπόντος! Ο πόνος και η οδύνη, πολλές φορές, δεν αφήνει το περιθώριο, στους ανθρώπους του περιβάλλοντος του θανόντος να το ψάξουν παραπέρα κι έτσι ο χρόνος σβήνει κάθε ίχνος λάθους ιατρικής βεβαίωσης θανάτου! Στην περίπτωση της Πάτρας, εσκεμμένα, μάλλον υπογράφτηκε ένα πιστοποιητικό θανάτου που από ότι φαίνεται από την περαιτέρω διερεύνηση των ευρημάτων δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια της αιτίας θανάτου. Πόσο κοινότυπο, αόριστο και βολικό φαίνεται ένα πιστοποιητικό θανάτου, όταν αναφέρει ως αιτία θανάτου παθολογικά αίτια, παραλληλίζοντάς το με το γνωστό «υποκείμενα νοσήματα» του ιού Covid 19!

Τελικά, να αναφέρουμε και το παρήγορο ότι η αλήθεια θα λάμψει στο τέλος, όσος χρόνος κι αν περάσει! Κοντός ψαλμός!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα