Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων για τα «Ανοιχτά Πανιά 2023»

Ανακοινώθηκαν από τον Δήμο Χανίων τα αποτελέσματα για την δράση “Ανοιχτά Πανιά 2023” που θα πραγματοποιηθεί από τον Ιούλιο έως και τον Δεκέμβριο.

Όπως αναφέρει αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση «το φετινό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων και της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., που αναδεικνύει την πρωτότυπη καλλιτεχνική παραγωγή, τα «Ανοιχτά Πανιά 2023», επιχειρεί από τον Ιούλιου έως τον Δεκέμβριο του 2023 να συνεχίσει το δημιουργικό ταξίδι παραγωγής πρωτότυπων καλλιτεχνικών έργων, έχοντας στη φαρέτρα του την εμπειρία των δύο προηγούμενων χρόνων, που το κατέστησαν ένα επιτυχημένο παράδειγμα περιφερειακού πολιτιστικού θεσμού. Σκοπός είναι, το Φεστιβάλ είναι τα επόμενα χρόνια να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο και να αποτελέσει σημείο αναφοράς στον πανελλήνιο πολιτιστικό χάρτη.
Μουσική, θέατρο, εικαστικά, χορός, φωτογραφία, κινηματογράφος, λογοτεχνία και νέα μέσα, κυριαρχούν στο πρόγραμμα των «Ανοιχτών Πανιών 2023» κατακλύζοντας όλο το εύρος της πόλης των Χανίων, πάντα με τη συνοδεία παράλληλων εκπαιδευτικών και άλλων υποστηρικτικών δράσεων.
Φέτος, το Φεστιβάλ εγκαινιάζει και μία νέα θεματική, με τον τίτλο “Φυγόκεντρος”, που απευθύνεται στην ενδοχώρα Χανίων, στις τοπικές κοινότητες που βρίσκονται στις υπόλοιπες έξι δημοτικές ενότητες του Δήμου Χανίων.
Έχοντας λάβει περισσότερες από 120 προτάσεις στο σύνολο και ύστερα από πολύωρες συζητήσεις, η αρμόδια επιτροπή επέλεξε τις νέες καλλιτεχνικές δημιουργίες για τα «Ανοιχτά Πανιά 2023».
Την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης για τα «Ανοιχτά Πανιά 2023» αποτελούν οι: Μαρία Βασιλάκη (Ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης, μέλος της διοικητικής επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη), Γιάννης Δούκας (Συγγραφέας-Ποιητής), Έφη Θεοδώρου (Σκηνοθέτης Θεάτρου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης), Μυρτώ Λάβδα (Εκπαιδευτικός Τέχνης, Καλλιτεχνική Διευθύντρια εγχειρήματος «Ανοιχτά Πανιά»), Αρασέλη Λαιμού (Σεναριογράφος-Σκηνοθέτης και Μοντέζ), Μίλτος Λογιάδης (Διευθυντής Ορχήστρας, καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο), Σεσίλ Μικρούτσικου (Χορογράφος-Χορεύτρια), Κώστας Χριστόπουλος (Εικαστικός, Επίκουρος Καθηγητής ΑΣΚΤ).
Το Φεστιβάλ «Ανοιχτά Πανιά» είναι μία πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Συνεργαζόμενοι φορείς είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, η Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου, το Μουσείο Τυπογραφίας, το Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων, η Συναγωγή Ετζ Χαγίμ και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

 

Οι προτάσεις που επιλέχθηκαν:
Υπενθυμίζεται ότι οι προτάσεις χωρίζονται σε τρεις χρηματοδοτικές κατηγορίες:
-Κατηγορία Α (έως 7.000 €)
-Κατηγορία Β (έως 14.000 €)
-Κατηγορία Γ (έως 21.000 €)
Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος «Ανοιχτά Πανιά 2023» για τη χρηματοδότηση των επιλεγμένων δράσεων ανέρχεται σε 150.000 ευρώ.

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
χρηματοδότηση έως 7.000€
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ / ΟΜΑΔΑ
ΠΕΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Γεωργία Καρύδη
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ – ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ

Φωτεινή Κόκκαλη
ΗΧΟΣ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ – ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ

Χριστίνα Σκουτέλα
INSTALLATION- ΧΟΡΟΣ – ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
χρηματοδότηση έως 14000 €
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ / ΟΜΑΔΑ
ΠΕΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Έλενα Νοβάκοβιτς, Χριστίνα Καραγιάννη, Νάσια Φουρτούνη
AUDIO SCORE-WALK -ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ
Μαρίνα Βελησιώτη
ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Κωνστάντζα Καψάλη
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ελεάννα Ποντικάκη
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ – ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ – ΝΕΑ ΜΕΣΑ
Θοδωρής Προδρομίδης, Ανθούλα Μαρινάκη
ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ – ΘΕΑΤΡΟ ΦΟΡΟΥΜ

 

 

Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
χρηματοδότηση έως 21000 €
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ / ΟΜΑΔΑ
ΠΕΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Βάσω Ατταριάν, Μυρτώ Μακρίδη
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Κωνσταντίνα Βούλγαρη
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ίρις Κάραγιαν
ΧΟΡΟΣ – ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ
Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα