Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων για το Γυμνάσιο Πλατανιά

Ανακοίνωση για το Γυμνάσιο Πλατανιά, εξέδωσε η ΕΛΜΕ Χανίων, μέσω της οποίας ζητά την εξεύρεση λύσης για την εύρυθμη λειτουργία του.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου Πλατανιά με αφορμή τις επισκευαστικές εργασίες στο κτήριο, οι οποίες ξεκίνησαν με δίμηνη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας του Γυμνασίου Πλατανιά και του εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά στο χώρο του σχολείου. Η ευθύνη βαραίνει κατά κύριο λόγο  τον Δήμο Πλατανιά, ο οποίος δεν μερίμνησε για την έγκαιρη έναρξη και αποπεράτωση των εργασιών και αναδεικνύει το πρόβλημα της μη ύπαρξης μόνιμης δημόσιας (κρατικής ή δημοτικής) τεχνικής υπηρεσίας, η οποία θα έχει σκοπό τον έλεγχο και τη συντήρηση των σχολικών μονάδων αλλά και άλλων δημοσίων κτηρίων (νοσοκομεία κ.λπ.), σε διαρκή βάση. Όπως φαίνεται, η τακτική της ανάθεσης τέτοιων εργασιών σε ιδιώτες, είναι προβληματική και όσον αφορά στον προγραμματισμό έναρξης των εργασιών αλλά και στην εξέλιξη και στο τελικό κόστος, όπως αποδείχθηκε και στην αντίστοιχη περίπτωση του Γυμνασίου του Κολυμβαρίου.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανιών συμπαρίσταται στους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές για την ταλαιπωρία που θα αντιμετωπίσουν καθώς τόσο το Γυμνάσιο Πλατανιά όσο και το εσπερινό ΕΠΑΛ καλούνται να βρουν λύση στο πρόβλημα στέγασης και να λειτουργήσουν σε άλλους χώρους για τουλάχιστον ένα δίμηνο.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων συμφωνεί σε λύση που θα καλύπτει τις ανάγκες των σχολείων σύμφωνα και με τις αποφάσεις των συλλόγων καθηγητών.
Καλούμε το Δήμο Πλατανιά να διασφαλίσει ότι η λύση που θα δοθεί θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων, την ασφάλεια μαθητών και καθηγητών, την απρόσκοπτη μετάβαση των μαθητών  στη σχολική μονάδα αλλά και να μεριμνήσει για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος των επισκευών.
Το πρόβλημα στις σχολικές μονάδες του δήμου Πλατανιά έρχεται να τονίσει τις αναγκαίες παρεμβάσεις στα σχολικά συγκροτήματα στο νομό Χανίων οι οποίες πρέπει να γίνονται χωρίς να διαταράσσεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων.  Επιπλέον αντανακλά τα τεράστια προβλήματα που σχετίζονται με το οξύ στεγαστικό πρόβλημα σε πολλά σχολεία του νομού και την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης από τους Δήμους και την πολιτεία.
Το ΔΣ προκρίνει την ανάγκη σύγκλησης σύσκεψης (σε εύλογο χρονικό διάστημα) με την παρουσία όλων  των εμπλεκόμενων   φορέων για τον κοινό  τους συντονισμό, την ενημέρωση  με σκοπό την επίλυση του προβλήματος.
Τέλος, το ΔΣ καλεί την αντιπεριφέρεια Χανίων και τους Δήμους να ελέγξουν τα σχολικά συγκροτήματα και να καταγραφούν συνολικά οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε τα κτήρια να είναι στατικά επαρκή, ασφαλή  και αντισεισμικά θωρακισμένα εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Σε κάθε περίπτωση το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων θα παρακολουθεί τη διαδικασία ώστε να εξασφαλιστεί η έγκαιρη και ασφαλή λειτουργία του σχολικού συγκροτήματος του Πλατανιά»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα