Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Ανακατασκευάστηκε το πρώην Δημοτικό Σχολείο Δρακώνας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την ανακατασκευή του κτηρίου του πρώην Δημοτικού Σχολείου Δρακώνας, στο Δήμο Πλατανιά, κι είναι έτοιμο να φιλοξενήσει δραστηριότητες της τοπικής κοινότητας αλλά και των φορέων της περιοχής στον χώρο του.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος, οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν η δημιουργία λουτρού και αποχετευτικής δεξαμενής, η κατασκευή και τοποθέτηση καινούριων παραθύρων, ολοκληρωτική ανακατασκευή της στέγης με τις κατάλληλες μονώσεις της, η τοποθέτηση νέου πυράντοχου ταβανιού, νέες ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, επανατοποθέτηση δαπέδου με διατήρηση των παλιών πλακιδίων, ιδιαίτερης χρονολογικής περιόδου, αλλά και προσθήκη νέων όπου κρίθηκε απαραίτητο, νέα επιχρίσματα, εσωτερικοί και εξωτερικοί χρωματισμοί, αποκατάσταση εσωτερικών πορτών καθώς και συντήρηση και επισκευή παλιάς μεταλλικής εξώπορτας, κ.α.

Σημειώνεται πως «σε όλη τη διάρκεια των εργασιών την επίβλεψη είχε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και έγινε προσπάθεια διατήρησης των Αρχιτεκτονικών στοιχείων του κτηρίου.
Λόγω των εκτεταμένων μη εμφανών παρεμβάσεων, αλλά και των προβλημάτων που προέκυπταν κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του έργου, είχε επιμηκυνθεί ο χρόνος παράδοσης του.
Το κτήριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου, είναι πλέον έτοιμο να φιλοξενήσει δραστηριότητες της Τοπικής Κοινότητας Δρακώνας και ευρύτερα των φορέων της περιοχής.
Η υλοποίηση του έργου πραγματοποιήθηκε με ίδιους πόρους του Δήμου».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα