Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ανακαινισμένη πίστα αναρρίχησης από τον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων

Η Βασιλική κάτω από την επίβλεψη του εκπαιδευτή της προσπαθεί να πετύχει 10 κινήσεις πάνω στον τοίχο αναρρίχησης, ενώ την ίδια ώρα ο Γιώργος, η Εύη και η Άννα ξεκινούν τη δική τους προσπάθεια σε ένα άλλο σημείο.

Η πίστα αναρρίχησης “Βασίλης Ναξάκης” (αφιερωμένη στον άδικα χαμένο ορειβάτη) ανακαινίσθηκε πλήρως και υποδέχεται 56 παιδιά σε 7 τμήματα για την εκπαίδευση τους. Η έφορος αναρρίχησης και τεχνικής πίστας κ. Λίλι Σάρου – Κασιμάτη μας εξηγεί πως «κάναμε μια πλήρη ανακαίνιση στην πίστα, κατεβάσαμε όλα τα “πιασίματα” τα πλύναμε, τους αλλάξαμε θέση ώστε να γίνει πιο δύσκολη η άσκηση, αγοράστηκαν καινούργια όργανα γυμναστικής όπως το “μποσού” (Μπάλα ισορροπίας) και το πολύζυγο, βάψαμε το χώρο, βάλαμε νέο κάλυμμα». Μπορεί στην πίστα να εκπαιδεύονται 7 τμήματα με 56 παιδιά αλλά όπως αναφέρει η κα Σάρου «υπάρχει μεγάλη ζήτηση αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να πάρουμε περισσότερα παιδιά γιατί δεν χωράμε περισσότεροι. Ενήλικες επίσης εκπαιδεύονται όταν οργανώνουμε σχολές αναρρίχησης όπως αυτή που ξεκινάει τώρα με εκπαιδευτή από τα Χανιά τον Βασίλη Κουτούπη».

Τα έξοδα της ανακαίνισης καλύφθηκαν από τον Ορειβατικό Σύλλογο με εθελοντική εργασία από τα μέλη του. Πλέον και το τμήμα αναρρίχησης «περιμένουμε τη στιγμή που θα βρεθούμε στο νέο, ανακαινισμένο σπίτι του Ορειβατικού Συλλόγου. Και εκεί θα έχουμε πίστα αναρρίχησης που θα είναι ακόμα πιο σύγχρονη, πιο μεγάλη και καλύτερα οργανωμένη» καταλήγει η έφορος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα