Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Ανάγκη εργασιών

Μέχρι το τέλος της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου (ΕΣΠΑ) πρόκειται να ανοίξει για το ευρύ κοινό το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων στην Χαλέπα. Σε ό,τι αφορά το μέλλον του σημερινού Αρχαιολογικού Μουσείου επί της οδού Χάληδων (φωτ.), η γ.γ. του ΥΠ.ΠΟ. Μαρία Βλαζάκη διευκρίνισε χθες ότι απαιτούνται εργασίες λόγω των σοβαρών στατικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κτήριο. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων Ελένη Παπαδοπούλου έχει ήδη αποστείλει πρόταση, με μια πρώτη τεχνική τεκμηρίωση, στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για χρηματοδότηση των απαραίτητων μελετών προκειμένου η επισκευή του κτηρίου της Χάληδων να ενταχθεί στο επόμενο ΕΣΠΑ 2021-2027.

2 Comments

  1. Αντε επιτέλους να τεθειος σε λειτουργία το νέο Αρχαιολογικο Μουσειο των Χανιων ώστε να στεγαστει στο παλαιο η Βυζαντινη συλλογή κ να μετατραπεί σε Βυζαντινο Μουσείο!!!!!!!!!

  2. Γιατι δεν μας λετε ποτε λιγει η τρεχουσα προγραμματικη περιοδος του ΕΣΠΑ; Εγω πως το ξερω; Μονο απο τα συμφραζομενα καταλαβα οτι θα περιμενωμε μεχρι τελους του 2020.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες