Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Ανάγκη διαρκούς εκπαίδευσης για τους αναβάτες μοτοσυκλέτας

Την ανάγκη διαρκούς εκπαίδευσης των μοτοσυκλετιστών μέσα από σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης, επισημαίνει ο ιδρυτής της ομάδας “Varadero Cretan Maniacs”  Νίκος Αναστασάκης.

Μιλώντας στα “Χ.ν.”, μοιράζεται την πολύχρονη εμπειρία του ως οδηγός μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτας και παρουσιάζει τις επόμενες δράσεις της ομάδας του.
Αφορμή για τη συζήτησή μας, στάθηκαν τα αλλεπάλληλα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που έχουν συμβεί στο εθνικό, επαρχιακό αλλά και οδικό δίκτυο της πόλης μας, με θύματα αναβάτες και οδηγούς κυρίως  δικύκλων.
«Όσα περισσότερα εφόδια έχει ένας μοτοσικλετιστής στη φαρέτρα του τόσο μεγαλύτερη είναι η ασφάλεια που κινείται στους δρόμους» σχολιάζει και προσθέτει: «Έτσι λοιπόν, όλη η ομάδα των δικυκλιστών “Varadero Cretan Maniacs” μετά το πρώτο σεμινάριο που παρακολουθήσαμε τον Οκτώβριο του 2022 στην πίστα καρτ από τον Θανάση Χούντρα και το επιτελείο του αποδεχθήκαμε την πρόσκληση τους  να παρακολουθήσουμε και δεύτερο στις 25 και 26 Μαρτίου  ώστε να αποκτήσουμε ακόμα περισσότερα εφόδια για ασφαλή οδήγηση. Δεν είναι υπερβολή να επισημάνω ότι αλλιώς πήγαμε και αλλιώς φύγαμε από εκεί έχοντας μάθει να επενδύουμε πλέον στην ασφάλεια μας».
Όπως εξηγεί ο κ. Αναστασάκης, «επί της ουσίας με τα σεμινάρια αυτά κάνουμε μια επένδυση ζωής σε ένα οδικό δίκτυο που αντικειμενικά δεν είναι το καλύτερο στη χώρα. Για εμάς, όμως τους “Varadero” και τα μέλη μας, πάντα η ασφάλεια, η υπευθυνότητα στον δρόμο  και η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο πάνε μαζί. Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο “χειρίζομαι τη μοτοσυκλέτα” και στο “οδηγώ τη μοτοσυκλέτα. Η σειρά μαθημάτων του Riding School, εφοδιάζει τους μοτοσικλετιστές με την απαραίτητη γνώση, ώστε να οδηγούν με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση, να απολαμβάνουν την οδήγηση και κυρίως να γίνουν ικανότεροι οδηγοί».
Το επόμενο σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης θα πραγματοποιηθεί στην “Pista Park” στο Βαρύπετρο το Σαββατοκύριακο, από τις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα