Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων στη περιοχή του Βλητέ

Αντιπλημμυρική προστασία στην περιοχή του Βλητέ και συγκεκριμένα στην οδό Ακρωτηρίου προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα για το βόρειο-δυτικό τμήμα της Σούδας, ζητάνε οι κάτοικοι της περιοχής.

Tο θέμα απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία καθώς μετά τη νεροποντή και της 26ης Οκτωβρίου φάνηκε ότι η περιοχή είναι απροστάτευτη σε μεγάλους όγκους νερού που κατεβαίνουν από το Ακρωτήρι.
Η ανάγκη για αντιπλημμυρικά έργα συζητήθηκε στο συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Σούδας και ο πρόεδρός της κ. Κωνσταντίνος Φωκάς μιλώντας στα “Χ.Ν.” επεσήμανε πως «και στην πρόσφατη κακοκαιρία είδαμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο τμήμα της οδού Ακρωτηρίου στον Βλητέ. Εξαιτίας της άναρχης δόμησης στο τμήμα τέρμα Παπαναστασίου, οδός Καράγιωργα, οδός Ρουμελιωτάκη, μεγάλες ποσότητες υδάτων λόγω και των μπαζωμένων ρεμάτων, μετατρέπουν την οδό Ακρωτηρίου σε χείμαρρο με τα νερά να καταλήγουν στην περιοχή του Βλητέ. Από το bowling και κάτω, όλη η οδός Ακρωτηρίου γίνεται ποτάμι και κινδυνεύουν και τα διερχόμενα αυτοκίνητα, οι περιουσίες των ανθρώπων ανατολικά του στρατοπέδου της 5ης Μεραρχίας αλλά και σε άλλα σημεία.»
Η πρόταση της δημοτικής κοινότητας στον Δήμο και στη ΔΕΥΑΧ είναι να “ενεργοποιηθεί” και πάλι ένας χάντακας που υπήρχε στην περιοχή.
«Κάτοικος της περιοχής μας έδωσε τους χάρτες των ανταλλαξίμων που φαίνεται ότι υπήρχε ένας χάντακας που ξεκινούσε νοητά από την οδό Καράγιωργα και έφτανε στη νότια πλευρά του Συμμαχικού νεκροταφείου.
Επειδή αυτό το τμήμα δεν έχει κτιστεί μπορούν να γίνουν κάποιες εργασίες έτσι ώστε να αποκαλυφθεί και πάλι ο χάνδακας και φρεάτια στους παράλληλους δρόμους να οδηγούνται εκεί τα νερά. Είναι ένα έργο που δεν έχει μεγάλο κόστος και μπορεί πιστεύουμε να γίνει εύκολα. Αντίθετα ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο με υπόγειους αγωγούς κάτω από την οδό Ακρωτηρίου αντιλαμβανόμαστε ότι θα κοστίσει πολύ και δεν μπορεί να γίνει άμεσα. Η ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου μας είναι να προχωρήσει το θέμα του χάνδακα» κατέληξε ο κ. Φωκάς.

 

Δευτέρη… απόπειρα συνεδρίασης
για την Κοινότητα Χανίων
Εν τω μεταξύ, μετά τη ματαίωση της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων την Τετάρτη επειδή δεν υπήρξε απαρτία, σήμερα προγραμματίστηκε νέα συνεδρίαση στις 2 μ.μ.
Υπενθυμίζεται ότι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
1. Ορισμός του μέλους της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων κας Κατσιφαράκη -Σκουλούδη Θηρεσίας ως αρμόδια για την επιμέλεια προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ενηλίκων που θα υλοποιούνται στο κτήριο του Δημοτικού Κήπου Χανίων
2. Γνωμοδότηση για παραχώρηση θέσεων στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ στα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων.
3. Εξέταση αιτήματος για έγκριση τροποποίησης της 566/1997 Κανονιστικής Πράξης χρήσεων γης στην Παλιά Πόλη Χανίων.
4. Γνωμοδότηση για δημοπράτηση καταστήματος ιδιοκτησίας Δήμου Χανίων επί της οδού Α. Παπανδρέου αρ. 60.
5. Εξέταση αιτήματος ονοματοθεσίας δύο παρόδων στην περιοχή Κουμ Καπί.
6. Γνωμοδότηση για διατήρηση ή απομάκρυνση ή μετατόπιση κενωθέντων περιπτέρων.
7. Εξέταση αιτημάτων για χορήγηση ή μη άδειας χρήσης μουσικής πέραν του ωραρίου, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα