Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024

Αναγκαία η µεταρρύθµιση της Ευρώπης για τους “Δημοκράτες”

Η υποψήφια ευρωβουλευτής Βασιλική (Βάνα) Αγγελοπούλου Μανωλάκη µιλά στα ‘‘Χ.Ν.’’ για την συµπόρευσή της µε το κόµµα του Ανδρέα Λοβέρδου

 

Την ανάγκη να ανοίξει η συζήτηση για τη µεταρρύθµιση της Ευρώπης, µε ισχυρούς δηµοκρατικούς θεσµούς και ισχυρή εξωτερική πολιτική ασφαλείας προτάσσουν οι «∆ηµοκράτες», όπως επισηµαίνει µιλώντας στα «Χ.Ν» η χανιώτικης καταγωγής (από την Λικοτιναρά Αποκορώνου) υποψήφια ευρωβουλευτής µε το κόµµα του Ανδρέα Λοβέρδου, κα Βασιλική (Βάνα) Αγγελοπούλου Μανωλάκη.

Η κα Βασιλική Αγγελοπούλου Μανωλάκη, είναι απόφοιτος του Ε.Κ.Π.Α. από το τµήµα Πολιτικών Επιστηµών–∆ηµόσιας ∆ιοίκησης. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το τµήµα Ανθρωπιστικών Επιστηµών του Πανεπιστηµίου Αιγαίου. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε Σύµβουλος Εργασίας και Σύµβουλος EURES για τα ∆ωδεκάνησα στη ∆ηµόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (∆ΥΠΑ) από το 2003 ως το 2014. Από το 2015 ως το 2020 εκπόνησε σειρά Ερευνών Γεωπολιτικού-Γεωστρατηγικού περιεχοµένου για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. ∆ιετέλεσε συνεργάτης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως ∆ιευθύνουσα Σύµβουλος του Κέντρου Επαγγελµατικής Κατάρτισης και ∆ιά Βίου µάθησης «ΚΕΚ Γ. Γεννηµατάς ΑΕ. Από τον Απρίλιο του 2024 είναι επόπτρια σε ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραµµα που αφορά την κλιµατική προσαρµογή στη Μεσόγειο.
«Οπότε η απόφαση µου να είµαι υποψήφια Ευρωβουλευτής µε το κόµµα «∆ηµοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου έρχεται κατά πρώτον ως φυσική συνέπεια των παραπάνω αλλά και ως υποχρέωση να προσφέρω στους συµπολίτες και τον τόπο µου», όπως επισηµαίνει στη συνέντευξή της στα «Χανιώτικα Νέα».

• Τι σηµαίνει για εσάς η υποψηφιότητά σας στις ευρωεκλογές του Ιουνίου;
Αποτελεί σαφώς µεγάλη τιµή για εµένα η συµµετοχή µου στο Ευρωψηφοδέλτιο του κόµµατος «∆ηµοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου και τον ευχαριστώ θερµά για την τιµή που µου έκανε να µε συµπεριλάβει δε αυτό. Έχει µεγαλύτερη όµως αξία η επιλογή µου, διότι ο Πρόεδρός µας, δείχνει έµπρακτα πως στηρίζει τους εργαζοµένους, τους αυτοδηµιούργητους, τους ανθρώπους της καθηµερινότητας που έχουν τα εχέγγυα και τα τυπικά προσόντα, αλλά συγχρόνως είναι πολίτες που παράγουν στην κοινωνία, αγαπούν την πατρίδα τους και ασπάζονται την κοινή λογική µε µετριοπάθεια, τόσο στις ιδέες τους όσο και στη ζωή τους.
Είµαι πολύ περήφανη που εν δυνάµει θα µπορέσω να εκπροσωπήσω τον τόπο µου και θα προασπιστώ τα συµφέροντα του, αλλά συγχρόνως νιώθω και τεράστια ευθύνη.

• Ποιο θεωρείτε ότι είναι το διακύβευµα των ευρωεκλογών; Ποιo εκλογικό δίληµµα, ποιo ερώτηµα θέτει το κόµµα σας στους πολίτες;
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κερδίσει το στοίχηµα της νοµιµοποίησης της στα µάτια των πολιτικών της µόνο εάν οι µελλοντικές γενιές αισθανθούν το ευρωπαϊκό περιβάλλον ως υγιές και ασφαλές.
Εµείς ως «∆ηµοκράτες» θέλουµε να ανοίξουµε ξανά τη συζήτηση για τη µεταρρύθµιση της Ευρώπης, µε ισχυρούς δηµοκρατικούς θεσµούς, ισχυρή εξωτερική πολιτική ασφαλείας, για µια Ευρώπη που προστατεύει τους λαούς της, µε κοινωνική συνοχή, ασφάλεια, και ευηµερία. Η ανάδειξη του ρόλου της Ε.Ε. στη διεθνή σκηνή είναι ζωτικής σηµασίας σε µια εποχή γεωπολιτικών αναταραχών και ανταγωνισµού. Μέσω συνεκτικής δράσης η Ευρώπη µπορεί και πρέπει να προστατεύει τις αξίες της και τους πολίτες της. Ήρθε η ώρα οι πολίτες της Ενωµένης Ευρώπης να διαµορφώσουν το σχέδιο για τη µεγάλη ανανέωση της για την εκ νέου ανακάλυψη της Ευρώπης του µέλλοντος µας. Το 80% των νόµων που έρχονται στην ελληνική Βουλή προς κύρωση είναι Ευρωπαϊκοί. Παρά το γεγονός αυτό, θα πρέπει ο Έλληνας πολίτης να κατανοήσει ότι πλέον η καθηµερινότητα του εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τις αποφάσεις που λαµβάνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να προσέλθει στην κάλπη της 9ης Ιουνίου. Εµείς ως “∆ηµοκράτες” δηλώνουµε ότι πρεσβεύουµε µετριοπάθεια, την κοινή λογική και θα πάµε ως Έλληνες στην Ενωµένη Ευρώπη µε πατριωτισµό, όπου θα εκλείπουν οι άναρθρες κραυγές και θα παλέψουµε για την πατρίδα µας, για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την Ευρώπη των πολιτών.

• Ποια είναι η θέση του κόµµατος ‘‘∆ΗΜΟΚΡΑΤΕΣ’’ για την Ελλάδα στην ΕΕ;
Εµείς δηλώνουµε ότι πάµε σαν Έλληνες στην Ενωµένη Ευρώπη και εκπροσωπούµε το κέντρο, γι’ αυτό και θα συνεργαστούµε µε το κόµµα Renew Europe του κυρίου Μακρόν. Ευρωβαρόµετρο για εµάς αποτελεί η φτώχεια και η ακρίβεια. Οσον αφορά σε άλλα θέµατα:
-Προτάσσουµε την αντιµετώπιση του δηµογραφικού προβλήµατος της Ελλάδας στην Ευρώπη. Η υπογεννητικότητα µεταξύ άλλων είναι υπαρξιακός κίνδυνος για την Ελλάδα.
-Για εµάς υπάρχουν τα αδιαπραγµάτευτα της ελληνικής πολιτικής, αυτά αφορούν το Casus Belli και το Κυπριακό.
-Λέµε όχι στην παράτυπη µετανάστευση, η οποία είναι το µεγαλύτερο πρόβληµα του 21ου αιώνα.

•Ζητάµε ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης. Τα ανοιχτά σύνορα δεν αποτελούν σύνορα.
-Λέµε ναι σε ένα οινό ευρωπαϊκός στρατός.
-Η ανάδειξη του ρόλου της Ε.Ε. στη διεθνή σκηνή είναι ζωτικής σηµασίας σε µια εποχή πολέµων, γεωπολιτικών αναταραχών και ανταγωνισµού στη γειτονιά µας.
-Επιθυµούµε διασφάλιση του βιοτικού επιπέδου της ελληνικής οικογένειας και του Ευρωπαίου πολίτη. Κοινωνικότερη Ευρώπη µε φθηνότερο κόστος ζωής.
-Τονίζουµε την ανάγκη µεγαλύτερης απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων, µετά τη βελτίωση προγραµµάτων Νησιωτικότητας και Υπερπεριφερειακότητας που αφορούν τους νησιώτες.

• Οι ‘‘∆ηµοκράτες’’ είναι ένα νεοσύστατο κόµµα. Τι διαφορετικό πρεσβεύει; Εκτιµάτε πως µέχρι τις ευρωεκλογές θα καταφέρει να πείσει τον ελληνικό λαό για να δώσει την ψήφο του; 
Οι “∆ηµοκράτες” είµαστε ένα κόµµα που έχει ιδρυθεί µόλις προ 2 µηνών. Είµαστε ένα δηµοκρατικό κίνηµα που ήρθε να καλύψει τον ανύπαρκτο πλέον χώρο του Κέντρου, καθόσον τα άλλα κόµµατα έχουν µετατοπιστεί είτε προς τα αριστερά είτε προς τα δεξιά.
Τα κόµµατα της Αντιπολίτευσης έχουν παραδώσει την πολιτική ηγεµονία και περιορίζονται σε έναν παθητικό ρόλο όπου κυριαρχεί η “πολιτική µεγαλοστοµία” και ο αρνητισµός.
Η κυβέρνηση εκµεταλλεύεται την κυριαρχία της για να ενισχύσει την εξουσία της και την εσωστρέφεια της. Παράλληλα οι κοµµατικοί µηχανισµοί αντικατέστησαν την “πολιτική” µε το παρασκήνιο και αυτό το εισπράττει ο Έλληνας πολίτης στην καθηµερινότητα του δίχως δικαίωµα επιλογής. Εδώ ερχόµαστε εµείς οι “∆ηµοκράτες” για να ενώσουµε και όχι να διχάσουµε, µε λογικότητα και µετριοπάθεια. Λέµε ναι στα σωστά και προτείνουµε λύσεις. Ήρθαµε για να µείνουµε και ο Έλληνας πολίτης είµαστε σίγουροι ότι θα µας εµπιστευθεί, διότι ο πρόεδρος µας Ανδρέας Λοβέρδος είναι ένας πολιτικός καταξιωµένος και έµπειρος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα