Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Άλυτα προβλήματα στην παλιά πόλη

Η έλλειψη θέσεων στάθμευσης, η κυκλοφοριακή ασφυξία, η καθαριότητα, τα αδέσποτα και η ασφάλεια είναι μερικά, μόνο, από τα ζητήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η παλιά πόλη των Χανίων.

Τα προβλήματα αναδείχθηκαν μέσα από τη συναυλία που διοργάνωσε προχθές το βράδυ ο Σύλλογος Εμπορικών και Τουριστικών Καταστημάτων Παλιάς Πόλης με τη συμμετοχή του συγκροτήματος “FREAKTONES”, στον Προμαχώνα Σαν Σαλβαντόρ.
Το μήνυμα της βραδιάς ήταν: «Η παλιά πόλη θέλει αγάπη και φροντίδα».

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να κοινοποιηθούν τα προβλήματα της Παλιάς Πόλης, με στόχο την άμεση επίλυση τους.
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, που περιλάμβανε αγαπημένα ελληνικά τραγούδια, μίλησαν η πρόεδρος του Συλλόγου Εμπορικών και Τουριστικών Καταστημάτων Παλιάς Πόλης, Τζίνα Μαρκουλάκη, η γραμματέας του Συλλόγου, Ρενάτα Πελεκανάκη και το μέλος Χάρης Χαλακατεβάκης.
Οπως σημείωσαν, «σήμερα, στα γραφικά σοκάκια ο περιπατητής, επισκέπτης και μόνιμος κάτοικος μπορεί να μεταφερθεί στον χρόνο και να απολαύσει τη μοναδική ατμόσφαιρα που συνθέτει το μοναδικό λιμάνι μας και η Παλιά Πόλη. Αναπόσπαστο κομμάτι της ατμόσφαιρας, οι άνθρωποι που την απαρτίζουν, μόνιμοι κάτοικοι και επιχειρηματίες .
Παραλάβαμε μια βαριά κληρονομιά και οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές καλύτερη και με ανεξίτηλα τα σημάδια της ιστορίας που πέρασε…».
Πρόσθεσαν ότι «ο Σύλλογος μας, ένας σχετικά νέος σύλλογος, δημιουργήθηκε για να δώσει φωνή σε όλους τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται μέσα σε αυτήν την γεωγραφική τοποθεσία, την Παλιά Πόλη. Στόχος μας να εντοπίζουμε τα προβλήματα, τις ανησυχίες των επιχειρηματιών και τα κακώς κείμενα και να προσπαθήσουμε να αποτελέσουμε τον διαμεσολαβητή ανάμεσα σε αυτούς και τους αρμόδιους φορείς. Ταυτόχρονα, μεταφέρουμε και αντίστροφά τις ιδιαιτερότητες αυτού του καθόλου απλού, ζωντανού οργανισμού στις εκάστοτε αρχές, ώστε να ληφθούν σωστές αποφάσεις».

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Αναφερόμενοι στα προβλήματα σημείωσαν τα εξής:
•Θέσεις στάθμευσης.
•Κυκλοφοριακή ασφυξία.
•Συστηματική παραβίαση των πεζόδρομων από τροχοφόρα.
•Καθαριότητα.
•Συνέχιση οικοδομικών δραστηριοτήτων κατά τους θερινούς μήνες.
•Αδέσποτα.
•Ασφάλεια: επαιτεία και παρεμπόριο σε νευραλγικά σημεία της Π. Πόλης.
Ακόμη τόνισαν: «Σήμερα, είμαστε εδώ, για να φωνάξουμε δυνατά ότι η Παλιά Πόλη θέλει αγάπη και φροντίδα. Είμαστε πολλοί συγκάτοικοι και πολλοί οι διαχειριστές της. Αλλά όλοι εμείς μαζί οφείλουμε, ο καθένας από τη θέση του, να εργαστούμε και να συνεργαστούμε, ώστε να βρεθούν λύσεις και να κάνουμε αυτό το κόσμημα, αυτό που του πρέπει. Ο κάθε πολίτης μπορεί να κάνει τη διαφορά. Προτάσεις για τις λύσεις των προβλημάτων υπάρχουν, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τη Δημοτική Αρχή και όλους τους φορείς με παρεμβάσεις, όπου θεωρούμε ό,τι χρειάζεται».

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα