Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Άλυτα προβλήματα στην παλιά πόλη των Χανίων

Προβλήματα της καθημερινότητας που έχουν οξυνθεί την περίοδο της καραντίνας περιγράφουν στα “Χ.Ν.” κάτοικοι της παλιάς πόλης. Είτε σε θέματα στάθμευσης, είτε καθαριότητας αλλά και σε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών.

«Έφυγαν τα τραπέζια, ήλθαν τα αυτοκίνητα»

Σε χώρο στάθμευσης έχει μετατραπεί και πάλι τον τελευταίο καιρό η Χατζημιχάλη Νταλιάνη. Τόσο τις πρωινές όσο και τις απογευματινές ώρες ΙΧ κάθε είδους παρκάρουν στο αριστερό τμήμα του δρόμου. «Με τα μαγαζιά κλειστά, έφυγαν τα τραπεζάκια και ήλθαν τα αυτοκινητάκια» μας έλεγε κάτοικος της περιοχής. Φυσικά όταν περιορίζεται -και καλώς – η στάθμευση στο εμπορικό κέντρο της πόλης αλλά την ίδια ώρα – κακώς – δεν έχουν βρεθεί χώροι για να παρκάρουν έστω περιμετρικά του κέντρου τα οχήματα θα βλέπουμε πεζόδρομους και πλατείες να μετατρέπονται σε χώρους στάθμευσης.

Περισσότερα κολωνάκια

Την ίδια ώρα για να αποτρέψει το ανεξέλεγκτο πάρκιγκ επί της πλατείας στη Σπλάντζια ο Δήμος χθες επανατοποθέτησε τσιμεντένια κολονάκια σε διάφορα σημεία ώστε οι οδηγοί να μην μπορούν να μεταβούν πάνω στο πλακόστρωτο. Την ίδια στιγμή πάντως τα οχήματα παρκάρουν όπου βρουν πέριξ της πλατείας παρά την σχετική απόφαση και από το συμβούλιο κοινότητας να μην επιτρέπεται η στάθμευση τους.

«Διακίνηση…»

«Τις απογευματινές ώρες, ειδικά τώρα που είναι κλειστά τα καταστήματα γύρω από την πλατεία της Σπλάντζιας γίνεται ένα φοβερό αλισβερίσι. Άτομα από αυτοκίνητα δίνουν φακελάκια και πακετάκια και παίρνουν χρήματα. Εμπόριο ναρκωτικών μπροστά στα μάτια μας…» είναι τα λόγια κατοίκων της περιοχής που επισημαίνουν στα “Χ.Ν.” πως η διακίνηση διαφόρων ουσιών με την καραντίνα έχει αυξηθεί πολύ.

Ναός… για σχέδια

Όσο για το ναό του Αγίου Νικολάου σε λίγο δεν… θα διακρίνεται από τα σχέδια και τις “μουτζούρες” που διάφοροι ζωγραφίζουν στους τοίχους του…

1 Comment

  1. Λίγο όψιμο μου φαίνεται το ενδιαφέρον για τα γκράφιτι πενταετίας και βάλε στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στη Σπλάντζια. Οι γκραφιτάδες της φωτογραφίας, ο AKER και ο VISE της ομάδας γκράφιτι LOS από την Αμπεριά, που σταμάτησαν και αυτοί απότομα τη δράση τους λόγω του «Μοντέλου αντιμετώπισης του προβλήματος των γκράφιτι», δίνουν δημόσια εξηγήσεις ενώπιον κοινού (Τριμελές) τον Ιούνιο 2021, σχετικά με γκράφιτι όπως αυτά στη φωτογραφία.

    Όποιοι γκραφιτάδες τα προηγούμενα χρόνια τόλμησαν να αγγίξουν ειδικά τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στη Σπλάντζια με σπρέι ή ακόμη και με πίσσα (βλ. «φοιτητής» Πολυτεχνείου Κρήτης ο SIB της HSB) έχουν οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Τελευταία, επί των τοίχων αυτού γράφονται μόνο πολιτικά και κοινωνικά συνθήματα, για τα οποία ο μόνος που μπορεί να εφαρμόσει τη λύση που έχω προτείνει είναι ο Δήμαρχος Χανίων. Είναι θέμα μιας και μόνο Απόφασής του, χωρίς κόπο, χωρίς κόστος.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα