Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Αλλάζει όψη το Λουτρό

Στην αναβάθμιση του οικισμού του Λουτρού με πεζοδρομήσεις, φωτισμό και απομάκρυνση του τσιμέντου από τα στενοσόκακα στοχεύει το έργο που εντός των ημερών ξεκινάει από τον Δήμο Σφακίων στην περιοχή.
Για τον Δήμο είναι στοίχημα η παρέμβαση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου ώστε με την έναρξη της τουριστικής σεζόν ο οικισμός να είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους επισκέπτες.
«Η παρέμβαση μας θα αφορά όλο το Λουτρό με εξαίρεση το παραλιακό μέτωπο που δεν μπορούμε να αγγίξουμε. Θα πλακωστρωθούν όλα τα δρομάκια, θα τοποθετηθεί νέος , φωτισμός, θα αλλάξει όλη η εικόνα του οικισμού προς το καλύτερο» δήλωσε στα “Χ.Ν.” ο δήμαρχος Σφακίων κ. Μανούσος Χιωτάκης.
Συνολικά το κόστος της ανάπλασης υπολογίζεται στα 450.000 ευρώ με δημόσιους πόρους.
«Για μας είναι μεγάλο στοίχημα το έργο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Έχουμε μια πολύ καλή μελέτη και το έργο έχει ανατεθεί σε εργολαβική εταιρεία που θα εγκατασταθεί μετά τα Χριστούγεννα. Δεν είναι εύκολο έργο γιατί θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε ένα τρίμηνο και ο εργολάβος να μεταφέρει στον οικισμό εργάτες, μηχανήματα, εξοπλισμό αλλά πιστεύουμε ότι θα γίνει καλή δουλειά. Το Λουτρό που κάθε χρόνο το επισκέπτεται χιλιάδες κόσμος έχει ανάγκη αυτήν την παρέμβαση ώστε να πάψουν οι τσιμεντένιοι και οι χωμάτινοι δρόμοι και να έχουμε καλαίσθητους πεζόδρομους» κατέληξε ο κ. Χιωτάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα