Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Αλλάζει εικόνα το Νεώριο του Ναυτικού Μουσείου

Μια σαφώς βελτιωμένη εικόνα χάρις στη συντήρηση που του έγινε από συνεργεία της Εφορίας Αρχαιοτήτων παρουσιάζει το Νεώριο που αξιοποιείται από το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης για τη λειτουργία της “Μόνιμης έκθεσης αρχαίας και παραδοσιακής αρχιτεκτονικής”.
Τόσο η πρόσοψη, όσο και η νότια πλευρά του αναμορφώθηκαν με τις εργασίες των συνεργείων που ολοκληρώνονται αυτές τις ημέρες.
«Πρόκειται για μια εργασία εξαιρετική. Ήταν μια παρέμβαση που ευτυχώς απέδωσε το καλύτερο αποτέλεσμα χάρις στη δουλειά των ανθρώπων της αρχαιολογίας. Εμείς ως Μουσείο είχαμε φέρει ειδικά υλικά – ανάλογα με αυτά που χρησιμοποιούσαν οι Ενετοί- από το εξωτερικό για να κλείσουν οι τρύπες, να αποκατασταθούν οι παλιές πέτρες και να αλλάξει εικόνα το Νεώριο» τόνισε ο πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης κ. Μανώλης Πετράκης.

Παράλληλα ο κ. Πετράκης σημείωσε πως «θέλω να ευχαριστήσω την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων την κ. Παπαδοπούλου, τον αρχιτεχνίτη, όλο το προσωπικό για την εξαιρετική τους προσπάθεια. Προσωπικά έχω στείλει ευχαριστήρια επιστολή και στην υπουργό Πολιτισμού γιατί κρίναμε σκόπιμο ότι τέτοιες εργασίες θα πρέπει να γίνουν γνωστές».
Με την σημαντική αυτή παρέμβαση το Μουσείο εκτιμά πως θα σταματήσουν και οι “νυκτερινές επισκέψεις” στην οροφή του Νεωρίου από νεαρούς. «Θέλουμε με την παρούσα επισκευή να αποτρέψουμε τους επίδοξους νυχτερινούς επισκέπτες που ανεβαίνουν στην οροφή του Νεωρίου και αφήνουν σκουπίδια, κυρίως όμως βάζουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή» είπε ο κ. Πετράκης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες