Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

Αλλαγή σελίδας με σελφ τεστ και εμβόλια

Η επαναλειτουργία της εστίασης και η σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών από τη Δευτέρα του Πάσχα δείχνουν πως υπάρχει κυβερνητική επιλογή για “άνοιγμα” ενώ η θέρμη με την οποία οι πολίτες υποστήριξαν αυτήν την επιλογή, δείχνει πόσο ανάγκη την είχε η κοινωνία.

Είναι προφανές ότι μετά από έναν βαρύ, σκοτεινό και μοναχικό χειμώνα, «γυρίζουμε σελίδα» μέσα στην πανδημία, ψάχνοντας μία ισορροπία σε οικονομικούς, ψυχολογικούς και επιδημιολογικούς δείκτες.

Η νέα αυτή σελίδα φέρνει και ένα νέο απαραίτητο “αξεσουάρ” δίπλα στις μάσκες και τα αντισηπτικά, τα σελφ τεστ, τα οποία αν χρησιμοποιηθούν με τιμιότητα και χωρίς φόβο, είναι βέβαιο πως θα περιορίσουν σημαντικά τη διασπορά της νόσου, σε συνθήκες λειτουργίας των δραστηριοτήτων.

Και φυσικά με προϋπόθεση τα εμβόλια, το μόνο μέσο αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Σε αυτήν τη νέα σελίδα, ο ρόλος των περιοριστικών μέτρων και της κρατικής επιτήρησης εκμηδενίζεται και γιγαντώνεται η περιβόητη «ατομική ευθύνη».

Αυτή θα καθορίσει τη συνέχεια της ιστορίας και από αυτήν εξαρτάται το πώς θα γραφτεί το επόμενο κεφάλαιο καθώς είναι βέβαιο πως απέχουμε ακόμα αρκετά από το τέλος της πανδημίας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες