Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024

Αλλαγές στο έργο του αεροδρομίου Ηρακλείου συζητούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο Χανίων

Μεγάλες αλλαγές στο υπό εξέλιξη έργο κατασκευής του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου προβλέπονται με το νέο επικαιροποιημένο σχέδιο για την αύξηση του μεγέθους του. Η σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εγκρίθηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και αναμένεται να συζητηθεί σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η επικαιροποίηση του τελικού σχεδίου προβλέπει μεταξύ άλλων:
• Αύξηση του μεγέθους του κτηρίου του αεροσταθμού (από 71.618 τ.μ. σε 93.572 τ.μ.)
• Προσαύξηση περιοχής εμπορικών χρήσεων (διατήρηση της εμπορικής ζώνης 443.000 τ.μ. και προσθήκη περιοχής για μελλοντική χρήση με έκταση 282.000 τ.μ.)
• Αύξηση της επιφάνειας κατάληψης των επιμέρους δραστηριοτήτων του αεροδρομίου (από 1158 στρ. σε 1499 στρ.) • Αλλαγές στην οδική σύνδεση του αερολιμένα με το ΒΟΑΚ.
• Εσωτερικές αλλαγές περιοχής διαδρόμου προσγειώσεων- απογειώσεων (χωροθέτηση εσωτερικών τροχόδρομων και μετατόπιση των 2 συνδετήριων τροχόδρομων με το στρατιωτικό αεροδρόμιο).
• Αλλαγή σημείων προσέγγισης προσωπικού αεροδρομίου.
• Αλλαγή στο δίκτυο οδικών προσβάσεων του αεροδρομίου εντός της ζώνης απαλλοτρίωσης του έργου.
• Αλλαγή διαστάσεων, εσωτερικές μετατοπίσεις και αλλαγή χωροθέτησης επιμέρους κτηρίων (βορειοδυτική μετατόπιση κτηρίου τροφοδοσία, ανατολική μετατόπιση αστυν. Τμηματος και απομονωμένης πίστας κα.)

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΔΑΣΥ ΧΑΝΙΩΝ

Εν τω μεταξύ στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο “Ατλαντίς” στο Ηράκλειο, θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η συζήτηση της “Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης” για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) των Χανίων. Το Περιφερειακό Συμβούλιο επίσης θα αποφασίσει για τις προγραμματικές συμβάσεις του ΔΗΠΕΘΕΚ, για την έγκριση του υποέργου ανακατασκευής του γηπέδου ποδοσφαίρου στον Πλάτανο Κισσάμου κα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα