Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Άλλα λόγια… για κολυμβητήριο Ακρωτηρίου και Ιτζεδίν στο ΠΣ

Παρακολουθεί το θέμα του κλειστού Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι και του Ιτζεδίν αλλά δεν είναι θέμα της αρμοδιότητάς της, απάντησε η περιφερειακή αρχή στα ερωτήματα της “Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Κρήτης” στο περιφερειακό συμβούλιο που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Σε ερωτήματα της “Λαϊκής Συσπείρωσης” αναφορικά με το μνημείο του Ιτζεδίν και του κλειστού κολυμβητηρίου και τους λόγους που δεν έχει υπάρξει καμία θετική εξέλιξη, οι απαντήσεις της περιφερειακής αρχής συνοψίζονται πως για το μεν κολυμβητήριο ασχολείται το Υπ. Αθλητισμού για το δε Ιτζεδίν ότι ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ. Απαντώντας η “Λαϊκή Συσπείρωση” επεσήμανε πως για το μεν Ιτζεδίν το ίδιο το Υπ. Πολιτισμού έχει αναφέρει πως δεν ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ για το κολυμβητήριο πως παρά τις κατά καιρού ανακοινώσεις δεν έχει προχωρήσει τίποτα.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης το ψήφισμα τη “Λαϊκής Συσπείρωσης” για την υγεία κατά πλειοψηφία, καθώς ψηφίσθηκε και από ορισμένους συμβούλους της πλειοψηφίας. Στο ψήφισμα αναφέρεται πως «το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης, εκφράζει την αλληλεγγύη και στήριξή του στους αγώνες των υγειονομικών στη δημόσια υγεία και αξιώνει από την κυβέρνηση αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών στα δημόσια Νοσοκομεία και τα Κ.Υ. της Κρήτης και όλης της χώρας. Αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στη δημόσια υγεία-πρόνοια. Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους».

Τέλος, στη συζήτηση της μελέτης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας για τον Παλίγκρεμνο υπήρξε ένταση ανάμεσα σε κατοίκους που βρέθηκαν στο συμβούλιο και εκπροσώπους του επενδυτή. Το Π.Σ. ομόφωνα ενέκρινε την μελέτη που ορίζει πως ο Παλίγκρεμνος αποτελεί περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και προστατευόμενο μνημείο της φύσης.

Οι αποφάσεις που εγκρίθηκαν

1. Έγκριση της Εκτέλεσης Προϋπολογισμού Περιφέρειας Κρήτης Γ’ Τριμήνου οικονομικού έτους 2022.
2. Έγκριση του ισολογισμού και των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης έτους 2020 Περιφέρειας Κρήτης.
3. Εγκριση της Ειδικής Έκθεσης – Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης Αξιολόγησης και Χαρακτηρισμού της περιοχής Παλίγκρεμνου Πλακιά, Δήμου Αγίου Βασιλείου, ΠΕ Ρεθύμνου. Κατά την συζήτηση του θέματος ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Φορείς και κάτοικοι της περιοχής που συντάχθηκαν με την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκου Ξυλούρη.
4. Έγκριση δράσεων της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης για το 2023.
5. Έγκριση σύναψης Προγραμματικών Σύμβασεων μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και της ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε. – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ για την υλοποίηση του έργου: «Υποστήριξη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης για την κάλυψη αναγκών στην παρακολούθηση, στο συντονισμό, στον προγραμματισμό και στην επίβλεψη έργων και μελετών», προϋπολογισμού 290.000,00€ με ΦΠΑ.
6. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και της ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε. – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, για την υλοποίηση της τεχνικής υπηρεσίας του έργου με τίτλο: «Τεχνική – Διοικητική Υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στην υλοποίηση έργων αποκατάστασης ζημιών από θεομηνίες στην Π.Ε.Χ. έτους 2023», προϋπολογισμού 370.000,00 € με ΦΠΑ 24%, που είναι εγγεγραμμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης
7. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης-Π.Ε. Ρεθύμνου και της ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ για την τεχνική, οικονομική και διοικητική στήριξη των υπηρεσιών της Π.Ε. Ρεθύμνου .
8. Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης του άρθρου 100 του Ν. 3852/2010, όπως ισχύει μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου για το έργο «Βελτίωση προσβασιμότητας και αναβάθμιση υποδομών Δικαίου Άντρου» προϋπολογισμού 15.264.082,72 ευρώ.
9. Παράταση ισχύος κυκλοφοριακής ρύθμισης (εργοταξιακή σήμανση) έως 23/06/2023 για εργασίες κατασκευής της κάθετης οδού 6 (κάτω διάβαση αρτηρίας) στο έργο: «Κατασκευή ανισόπεδου Κόμβου και παράκαμψης Αρκαλοχωρίου».
10. Αποδοχή του ευρωπαϊκού έργου «GO4Med Nature», του χρηματοδοτικού παισίου Interreg Euro-Med στο οποίο συμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης ως επικεφαλής εταίρος .
11. Τροποποίηση της σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και της εταιρείας «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε.», για την κάλυψη των αναγκών των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο και των Υπηρεσιών της Π.Ε.
12. Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού του Ολοκληρωμένου Ευρωπαϊκού Έργου LIFE IP 4 NATURA «Ολοκληρωμένες δράσεις για τη διατήρηση και διαχείριση των περιοχών του δικτύου Natura 2000, των ειδών, των οικοτόπων και των οικοσυστημάτων στην Ελλάδα», στο οποίο η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει ως εταίρος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα