Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

«Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί»

«Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» αυτό είναι το μήνυμα της Ευρωπαϊκής νύχτας χωρίς αυτοκίνητα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15/10 και στα Χανιά, με στόχο την ευαισθητοποίηση για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

 

Η δράση διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνδιοργάνωση με τον υπό σύσταση σύλλογο «Με οδηγό την ΖΩΗ», την Περιφέρεια Κρήτης και με την συμβολή της Τροχαίας και εθελοντικών φορέων.
Η δράση ευαισθητοποίησης έχει προγραμματιστεί για τις 9 το βράδυ του Σαββάτου έξω από το καφέ-μπαρ “Φειδίας” στην πλατεία Ελευθερίας, στα Δικαστήρια.
Όπως ανέφερε στα “Χ.ν” η κα Βίκυ Κόλλια από τον σύλλογο «ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΗ ΖΩΗ», οι εθελοντές του οποίου συμμετέχουν στις δράσεις του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα».
Έτσι, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, συμμετέχουν στην ετήσια διοργάνωση του την 16η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» που πραγματοποιείται σε περίπου 40 νυκτερινά σημεία διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με τοπικούς φορείς σε κάθε πόλη της χώρας.
«Πρόκειται για μια δράση που αφορά ένα μέρος από τις πολλές παραμέτρους που προκαλούν τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα. Στην Κρήτη είναι γνωστό ότι έχουμε αυξημένα προβλήματα με την υπερκατανάλωση αλκοόλ σε γάμους, πανηγύρια που είναι λόγος της απρόσεκτης οδήγησης. Επομένως το μήνυμα που πρέπει να περάσει στον κόσμο είναι ότι όποιος οδηγεί πρέπει να ελέγχει την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνει.
Αναλυτικότερα, κατά την διάρκεια της δράσης οι εθελοντές προτείνουν στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που, δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά για να αναλάβει, στο τέλος, το ρόλο του «οδηγού της παρέας» φορώντας ένα ειδικό βραχιολάκι που θα του το θυμίζει με την ακόλουθη προτροπή: «Η ζωή είναι ωραία, μη τη χάσεις για ένα ποτό!» Σε όσους συμμετέχουν θα προσφερθεί ένα μικρό δώρο από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»
Στη δράση πρόκειται να συμμετέχει προσωπικό της Τροχαίας Χανίων.
« Γνωρίζουμε ότι τα τροχαία δεν είναι αποτέλεσμα μονάχα της κατανάλωσης αλκοόλ αλλά αποτελεί ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα» σημείωσε η κα Κόλλια η οποία εξέφρασε ευχαριστίες για την συμμετοχή τους στην δράση, στην Τροχαία Χανίων, στους εθελοντές και στην επιχείρηση “Φειδίας”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα