Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Αλαλούμ με τους λογαριασμούς νερού στα Χανιά

Ένα απίστευτο χάος επικρατεί με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΧ κυρίως στους περιαστικούς Δήμου λόγω της αλλαγής του αναδόχου που έχει την ευθύνη για την αποστολή τους.

Η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κα Νίκη Αποστολάκη

Είναι χαρακτηριστικό πως σε πολλές περιοχές η κατάσταση πηγαίνει… 30χρόνια πίσω όταν οι περισσότεροι λογαριασμοί αφήνονταν σε καφενεία, κοινοτικά καταστήματα και “μπακάλικα”. Την ίδια στιγμή η ΔΕΥΑΧ ζητάει συγνώμη από τους καταναλωτές αλλά αποποιείται κάθε ευθύνη καθώς ο διαγωνισμός που πραγματοποίησε δεν κατακυρώθηκε υπέρ των ΕΛΤΑ που είχαν το ανθρώπινο δυναμικό που γνώριζε τις διευθύνσεις ακόμα και σε περιοχές που δεν υπάρχουν αναγνωρισμένοι δρόμοι και πινακίδες, αλλά υπέρ άλλης εταιρείας. «Πέρυσι η ΔΕΥΑΧ είχε ξεκινήσει ένα ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό προκειμένου οι λογαριασμοί της να εκτυπώνονται, να φακελοποιούνται και να μοιράζονται από εταιρεία. Στο διαγωνισμό αυτό έλαβαν τρεις εταιρείες, τα ΕΛΤΑ ήταν τρίτα, δυστυχώς, γιατί ήξεραν όλες τις περιοχές που πήγαιναν οι λογαριασμοί» ανέφερε σε συνέντευξη η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ κ. Νίκη Αποστολάκη, συμπληρώνοντας πως το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε περιοχές που δεν έχουν αναγνωρισμένες οδούς, δεν έχουν μπει πινακίδες ή οι λογαριασμοί εκδίδονται στο όνομα πεθαμένων γονιών ή σε άλλα ονόματα και δεν έχει γίνει η επικαιροποίηση των στοιχείων.

«Καλούμε όλους τους πολίτες να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, ειδικά οι επαγγελματίες γιατί αυτοί που μισθώνουν ένα χώρο και βάζουν τους λογαριασμούς της ύδρευσης στα έξοδα τους, μην όντας τα στοιχεία τους σωστά, η ΑΑΔΕ κάνει διασταυρώσεις (μας έχει συμβεί αυτό) και το ΑΦΜ του ενοικιαστή δεν αντιστοιχεί με το ΑΦΜ του καταστήματος. Επομένως πρέπει όλοι να προσέλθουν στη ΔΕΥΑΧ να κάνουν επικαιροποίηση των στοιχείων τους (ΑΦΜ, ακριβή διεύθυνση όπου υπάρχει οδός και αριθμός και τα στοιχεία τους με τα νομιμοποιητικά έγγραφα τους ).

Αυτό μπορούν να το κάνουν και αποστέλλοντας τα στοιχεία τους στη ΔΕΥΑΧ . Καλώ επίσης τον κόσμο να χρησιμοποιήσει την ηλεκτρονική σελίδα της ΔΕΥΑΧ (www.deyach.gr) όπου μπορούν να εγγραφούν στις υπηρεσίες e-services παίρνοντας το λογαριασμό τους απευθείας στο email και στο κινητό τους και να το πληρώνουν ηλεκτρονικά» τόνισε η κ. Αποστολάκη ενημερώνοντας πως οι λογαριασμοί που λήγουν στις 8 Μαρτίου θα πάρουν παράταση μέχρι τις 29 Μαρτίου ώστε να μην κριθούν εκπρόσθεσμοι.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ;

Οι καταναλωτές που δεν έχουν πάρει τους λογαριασμούς θα τους βρουν:
• ΣΤΕΡΝΕΣ, ΜΑΡΑΘΙ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Στο κοινοτικό κατάστημα στις Στέρνες.
• ΑΡΩΝΙ, ΠΥΘΑΡΙ, ΑΡΓΟΥΛΙΔΕΣ: Στο super market “5 λεπτά”.
• ΚΑΘΙΑΝΑ: Στο κεντρικό καφενείο στην πλατεία.
• ΠΑΖΙΝΟΣ: Στο καφενείο Μυλωνάκη.
• ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΑ,ΚΑΛΑΘΑΣ, ΤΕΡΣΑΝΑΣ,ΣΤΑΥΡΟΣ, ΧΩΡΑΦΑΚΙΑ: Στο παλιό δημαρχείο Ακρωτηρίου, όπου υπάρχει και υπάλληλος για την επικαιροποίηση στοιχείων.
• ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ, ΔΑΡΑΤΣΟ, ΣΤΑΛΟΣ, ΓΑΛΑΤΑΣ: Στα γραφεία των εκεί τοπικών κοινοτήτων.
• ΒΑΡΥΠΕΤΡΟ, ΜΥΛΩΝΙΑΝΑ, ΟΑ3ΣΗ ΑΓΙΑΣ: Στο γήπεδο Βαρυπέτρου όπου υπάρχει γραφείο. • ΝΕΡΟΚΟΥΡΟΥ: Στο super market Τσιγκάκη.
• ΞΥΛΟΚΑΜΑΡΑ: Στο mini market Ξηράκη.
• ΠΛΑΤΑΝΙΑ: Όσοι έχουν ζητήσει ο λογαριασμός του να πηγαίνει στα όρια του Δήμου Πλατανιά πρέπει να απευθύνονται στο εκεί δημαρχείο για να πάρουν τους λογαριασμούς τους.
• ΠΑΣΑΚΑΚΙ,ΜΟΥΡΝΙΕΣ, ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΤΟΧΙ: Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΧ.
• ΚΕΡΑΜΙΑ: Στα καφενεία του κάθε χωριού.
• ΠΕΡΒΟΛΙΑ: Το πιθανότερο σε καφενείο στους “5 δρόμους” αλλά ακόμα δεν έχει κλείσει.
• ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΘΥΡΙΔΑ: Όσοι έχουν ταχυδρομική θυρίδα θα παραλάβουν εκεί τους λογαριασμούς τους μέσω των ΕΛΤΑ.

«Θέλω να ζητήσω συγνώμη για την όποια ταλαιπωρία του κόσμου για την οποία δεν ευθύνεται η ΔΕΥΑΧ. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να φτάσουν οι λογαριασμοί. Θα καταβάλλει προσπάθεια και ο Δήμος Χανίων να βρει προσωπικό ώστε να μπουν πινακίδες σε οδούς αλλά όπως και σε άλλες υπηρεσίες υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού» υπογράμμισε η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ ευχαριστώντας τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων που έχουν δραστηριοποιηθεί για να βοηθήσουν τους δημότες.

ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Για τους πολλούς ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς η ΔΕΥΑΧ καλεί τους δημότες να ενταχθούν στο πρόγραμμα “φιλικού διακανονισμού” που ανάλογα με το ποσό μπορεί να φτάσει τις 48 δόσεις.

«Αν κάποιος τηρεί το διακανονισμό του αφαιρούνται οι προσαυξήσεις! Για αυτό και καλώ όλους να έλθουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους» υπογράμμισε η κ. Αποστολάκη. Παράλληλα ζήτησε από τον κόσμο να εγγραφεί στις υπηρεσίες του e-services καθώς σε λίγο διάστημα θα μπουν και τα ψηφιακά ρολόγια στην πόλη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα