Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Αλ. Τσίπρας από τα Χανιά: Οι εκλογές θα γίνουν σε ένα χρόνο (φωτ. & βίντεο)


Το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών απέκλεισε από τα Χανιά μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αλέξης Τσίπρας.
Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στους δημοσιογράφους, οι εκλογές θα γίνουν σε ένα χρόνο κανονικά ενώ αναφερόμενος στην επισκεψή  του στα Χανιά απάντησε ότι σκοπός της είναι να επιβλέψει την πορεία των έργων που εξαγγέλθηκαν στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας Χανίων. Κατά την άφιξή του λίγο μετά τις 10 το πρωί   χαιρέτησε τον συγκεντρωμένο κόσμο και υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Παρόντες στην σύσκεψη που πραγματοποιείται στα Χανιά, είναι ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, οι Υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο Αναπληρωτής Υγείας Παύλος Πολάκης και οι βουλευτές Χανίων.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός σκοπός της επίσκεψης είναι η παρακολούθηση της υλοποίησης όλων όσων αποφασίσθηκαν στο αναπτυξιακό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώ είπε πως για τα Χανιά θέλουν να τρέξουν γρήγορα έργα όπως η μεταφορά του στρατοπέδου Μαρκοπούλου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε πως «στην συνάντηση που είχαμε με τον Πρωθυπουργό και τους Δημάρχους στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας τέθηκαν όλα τα μεγάλα ζητήματα της Κρήτης. Από τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης που να ξεκινά από την Κίσαμο μέχρι την Σητεία, το μεταφορικό ισοδύναμο από το οποίο πρέπει να επωφεληθεί και η Κρήτη, το αεροδρόμιο στο Καστέλι, όπως επίσης και η ενεργειακή αναβάθμιση με την σύνδεση από την Κρήτη μέχρι την Αττική. Για όλα τα θέματα πήραμε τις απαντήσεις. Χρειάζεται να γίνει ένας συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων και έδωσε εντολή ο κ. Τσίπρας στον κ. Πολάκη να συντονίσει όλο αυτό το έργο μεταξύ των υπηρεσιών, των δήμων και της Περιφέρειας, για να μπορούν να τρέξουν γρηγορότερα και να ξεμπλοκάρουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Θεωρούμε ότι με την συνάντηση αυτή μπορούν να τρέξουν γρηγορότερα κάποια έργα. Ο δικός μας ο προβληματισμός είναι με τον Βόρειο Οδικό Άξονα, καθώς οι διαδικασίες πρέπει να είναι ακόμα γρηγορότερες. Είναι σε θετική κατεύθυνση αυτή η πρόταση του υπουργείου αλλά πρέπει να δημοπρατηθούν τα 25 εκατομμύρια που αφορούν την οδική ασφάλεια και τον ΒΟΑΚ και τα οποία χρήματα τα έχει το υπουργείο Υποδομών. Η θέση η δική μας είναι πάλι η ίδια. Ότι ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, ή η Περιφέρεια μπορεί να κάνει αυτό το έργο και δεν χρειάζεται να έχει το υπουργείο το συντονισμό και την δημοπράτηση των έργων.

ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Όσον αφορά το αεροδρόμιο Ηρακλείου ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε πως «η ενημέρωση που έχω από το αρμόδιο υπουργείο είναι ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν κλείσει όλες οι διαδικασίες από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η έγκριση από την Βουλή»

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας ακούστηκαν κάποιες αποδοκιμασίες για το Μακεδονικό από συγκεντρωμένους πολίτες.

 

 

Επίσκεψη στις Τοπικές Μονάδες Υγείας

Στις δύο Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟ.Μ.Υ.) που εγκαινιάστηκαν πρόσφατα και λειτουργούν με μεγάλη προσέλευση στην οδό Καποδιστρίου και Σ. Δραγούμη ( παλιό νοσοκομείο), στα Χανιά βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους.

 

ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΑΝΟ

Αμέσως μετά ο κύριος Τσίπρας επισκέφθηκε την μαρτυρική Κάντανο, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Καντάνου – Σελίνου κ. Αντώνη Περάκη, ενώ συνομίλησε και με κατοίκους της περιοχής.

 

 

 

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα