Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Αλ. Χαρίτσης: Στόχος της Νέας Αριστεράς είναι να μπορέσει να λειτουργήσει ως καταλύτης για τις εξελίξεις

Να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα των Ευρωεκλογών οι πολίτες και να δώσουν την ευκαιρία στη Νέα Αριστερά να αποδείξει πως µπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν, για το νέο πολιτικό το οποίο έχει ανάγκη η χώρα και που σήµερα υπάρχει µεγάλο πολιτικό κενό στο αριστερό σκέλος, που δεν µπορεί να καλυφθεί από τις παραδοσιακές δυνάµεις του χώρου, ζήτησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Οµάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, που βρέθηκε χθες το πρωί στα Χανιά”.

 

Ο κ. Χαρίτσης είπε πως στόχος της Νέας Αριστεράς είναι «…να κερδηθεί το στοίχηµα της πολιτικής εδραίωσης ως κόµµα µέσω των Ευροεκλογών. Η απάντηση στη ∆εξιά πρέπει να είναι η Αριστερά. ∆εν µπορεί να είναι ούτε ο εκφυλισµός, ούτε µία ιδεολογική αµφισηµία που εισπράττουµε από άλλες αριστερές δυνάµεις, προοδευτικές δυνάµεις».
Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα είπε ότι «λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη η κατάσταση δεν πάει άλλο, οι πολίτες πρέπει να εκφράσουν τη δυσφορία τους στην κάλπη των Ευρωεκλογών, πρέπει να ακουστεί η φωνή τους ως µήνυµα αντίστασης, απέναντι στην κυβέρνηση που κινείται µε αλαζονικό και αυταρχικό τρόπο». Έκανε επίσης λόγο για αντίσταση και αποδοκιµασία που πρέπει να υψωθεί, απέναντι: «Σε µία οικονοµική πολιτική η οποία ισχυροποιεί τα ολιγοπωλιακά συµφέροντα, τροφοδοτεί τον πληθωρισµό της απληστίας, που καταδικάζει την κοινωνική πλειοψηφία στο να έχει τη δεύτερη αγοραστική δύναµη στην Ευρώπη των 27. Να σταθούµε απέναντι στην πολιτική που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και οδηγεί το κλάδο του τουρισµού να ξεκινάει τη νέα τουριστική σεζόν µε 80.000 θέσεις εργασίας κενές. Μία εξωτερική πολιτική η οποία στηρίζεται στο µικροκοµµατισµό και στην πατριδοκαπηλία, η οποία δηµιουργία αστάθεια και ένταση στην περιοχή µας, απέναντι σε µία πολιτική που είναι επικίνδυνη για τα εθνικά µας συµφέροντα».

ΛΟΦΟΣ ΚΑΣΤΕΛΙ

Συνοδευόµενος από στελέχη του κόµµατος στα Χανιά και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Άκη Σακισλόγλου ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Οµάδας της Νέας Αριστεράς συναντήθηκε µε την Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση των Μνηµείων στο Λόφο Καστέλι και την Μαρία Βλαζάκη,  επίτιµη γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονοµιάς, στο καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων . Ενηµερώθηκε για τις προσπάθειες των πολιτών να αποτρέψουν τα σχέδια των ιδιωτών και όπως δήλωσε: «Το θέµα θα το φέρει η Νέα Αριστερά στη βουλή. Θα παρέµβουµε κοινοβουλευτικά και θεσµικά και θα στηρίξουµε τους πολίτες των Χανίων, την κοινωνική αντίδραση στην προσπάθεια ξενοδοχοποίησης, ενός τόσο σηµαντικού χώρου µνηµείου που συνδέεται µε την ιστορία της περιοχής µε χιλιάδες χρόνια, σε µία περιοχή που ήδη πλήττεται από τον υπερτουρισµό. Πρόκειται για το βασικό µνηµείο της περιοχής που απειλείται από τις µεθοδεύσεις ιδιωτικών συµφερόντων µε την αγαστή συνεργασία κυβερνητικών παραγόντων».

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ

Αφού έκανε βόλτα στην Παλιά Πόλη συνοµίλησε µε πολίτες και καταστηµατάρχες, µίλησε για τις προκλήσεις που υπάρχουν: «Είναι τεράστιες προκλήσεις, οικονοµικές κοινωνικές γεωπολιτικές, εθνικές, αυτό που έχουµε ανάγκη είναι η επιστροφή της πολιτικής. ∆εν µπορείς να κάνεις πολιτική µε συνθήµατα, µε κινήσεις µόνο επικοινωνιακού εντυπωσιασµού. Αυτό που χρειάζεται είναι σοβαρό πολιτικό σχέδιο, πλήρως και ευθέως αντιπαραθετικό µε αυτό της κυβέρνησης της Νέας ∆ηµοκρατίας». Αναφέρθηκε και στην ακροδεξιά που δείχνει τάσεις ανόδου στην Ευρώπη, δηλώνοντας ότι πρόκειται για σύµπτωµα συγκεκριµένων πολιτικών «…που ακολουθήθηκαν όλες τις προηγούµενες δεκαετίες µε τη λεγόµενη µεγάλη συναίνεση µεταξύ δεξιών και σοσιαλδηµοκρατικών δυνάµεων. Το γεγονός ότι ευρύτατα στρώµατα της κοινωνίας της µεγαλύτερης οικονοµίας της Ευρώπης είναι αποκλεισµένα περιθωριοποιηµένα, το γεγονός ότι ακολουθείτε µία πολιτική στην οποία Ευρωπαίοι πολίτες δεν µπορούν να δουν τον εαυτό τους, όπου η νέα γενιά βλέπει ότι δεν έχει κανένα µέλλον, αυτό οδηγεί δυστυχώς στις απλοϊκές ερµηνείες που δίνει η ακροδεξιά που κατά βάθος είναι παιδί αυτού του συστήµατος. Έχει ευθύνη η αριστερά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη να σηκώσει το γάντι της ιδεολογικής αντιπαράθεσης και να εκφράσει τα λαϊκά συµφέροντα. Οι ευρωεκλογές είναι µάχη κρίσιµη σε αυτό το πεδίο».

Ο ΣΑΚΙΣΛΟΓΛΟΥ

Στα Χανιώτικα Νέα µίλησε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Άκη Σακισλόγλου κάνοντας λόγο για το ότι ο κόσµος δεν ασχολείται µε τις εκλογές για την ευρωβουλή. «∆ίνουµε αγώνα να εξηγήσουµε τη διακυβεύεται τα επόµενα χρόνια για το µέλλον της Ευρώπης. Είναι σηµαντικό να καταλάβουµε πως η Ευρώπη πεθαίνει, πρέπει να την αναστήσουµε µέσα από προτάσεις δράσης και σοβαρό µέτωπο αριστερό µέσα στην ευρωβουλή. Για να αναχαιτίσουµε παράλληλα την ακροδεξιά παλινόρθωση που έχει σκοτεινιάσει ιδεολογικά όλη την Ευρώπη. Είµαστε µία πολύ µεγάλη οµάδα ανθρώπων από όλες τις κοινωνικές οµάδες, συντονιστήκαµε και βρεθήκαµε στη Νέα Αριστερά για να επιστρέψει η πολιτική. Αυτός είναι ο βασικός λόγος της καθόδου µου και ως υποψηφίου ευρωβουλευτή, να µιλήσουµε δηλαδή επιτέλους πολιτικά, να δούµε τα προβλήµατα, να πλησιάσουµε την κοινωνία και η Αριστερά να ανασυνταχθεί, να γίνει κυβερνητική πρόταση και επιλογή για τον κόσµο. Θέλει χρόνο, µεγάλη προσπάθεια και η αρχή της προσπάθειας αυτής είναι οι ευρωεκλογές».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα