Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

Ακυρώνονται

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ

Μπροστά στο θάνατο είμαστε όλοι ίσοι. Κι αν είσαι φτωχός κι αν είσαι κροίσος. Κι αν είσαι μόνος ή μέσα στα πλήθη, κι αν είσαι Άδωνις ή Κουασιμόδος δεν επηρεάζεται και δεν υπακούει ο θάνατος. Μια μέρα έρχεται, είναι σκληρός, είναι θλιβερός, μα έρχεται αδιακρίτως. Είναι πόνος, μπορεί και λύτρωση. Ωστόσο φορά μαύρα.

Υπάρχει ένας άλλος αδέκαστος και κυρίαρχος, αλλά λυτρωτής είναι ο Έρωτας, του αρέσει να φορά ρόδινα και πορφυρά. Μην του φοράτε μαύρα. Είναι προσβολή για κείνον.
Όπου κι αν τον συναντήσεις σε παίρνει απ’ το χέρι και σε οδηγεί σε τόπους αιθέριους. Μπορεί να τον συναντήσεις με τις καλαμιές ή σ’ ένα άδειο μαγαζί μες τα μεσάνυχτα. Μπορεί στην ακρογιαλιά ή στο ταξίδι σου, μπορεί ακόμα και σε έπαυλη με πισίνα. Η φτώχεια και ο πλούτος ακυρώνονται.

Αναδύεται η αίσθηση της ηδονής, σωματικής, ψυχικής, πνευματικής και όλα μετουσιώνονται. Ακυρώνεται η μοναξιά και μετουσιώνεται σε ορχήστρα των χρωμάτων και χορό αγγέλων.

Ακυρώνονται όλα τα αδιέξοδα. Η φλόγα και η λάμψη του αισθησιασμού και του ρομαντισμού και της ένωσης των ψυχών σε οδηγούν σε διαφυγές και οι λύσεις έρχονται μαγικά.

Τι λένε; Πως ο έρωτας είναι αμαρτία; Παραπέμπω στο λεξικό στη λέξη αμαρτάνω. Η ερμηνεία της, αποτυγχάνω. Δεν πετυχαίνω το στόχο μου. Συμπερασματικά, η αμαρτία είναι αποτυχία. Αφού ο έρωτας δεν είναι αποτυχία, γιατί να είναι αμαρτία;

Μην τους ακούτε αυτούς που φοράνε γκρίζα. Αυτοί είναι οι ηθικολόγοι. Είναι οι αρνητές της χαράς. Αυτοί δεν ήπιαν το νέκταρ του έρωτα. Δεν ξέρουν ότι η μέθη της ηδονής, σωματικής, ψυχικής πνευματικής, ακυρώνει μοναξιά, φτώχεια, πλούτο, αδιέξοδα και τα μετουσιώνει σε χαρά. Σε μια ενέργεια που εκλύεται, ρέει, ανακυκλώνεται και επιστρέφει σε σένα. Είναι φορτισμένος με ουράνια μόρια και σε φέρνει σε κορυφαία κατάσταση. Ακούτε αυτούς που φοράνε ρόδινα και πορφυρά.

Μην καταδικάζετε τον έρωτα. Καταδικάστε τις συμπεριφορές αυτόν που τον στραγγαλίζουν. Καταδικάστε αυτούς που δεν σέβονται την ελευθερία του. Ο έρωτας έχει φτερά και θέλει να πετά. Μην τον φυλακίζετε σε χρυσό κλουβί. Θα μαραζώσει και θα πεθάνει. Αφήστε τον να αναπνέει τον αέρα της ελευθερίας κι εκείνος θα σας ανταμείψει με περισσότερη χαρά. Δεν γίνεται κτήμα σας παντοτινό. Έχει σώμα αιθέριο. Δείτε πώς αιωρείται στους αιθέρες. Απ’ τα άστρα παίρνει φως κι απ’ άπειρο το σύμπαν την ενέργεια και μόλις χαμηλώσει θα κρατά για σας ένα δώρο. Την αγάπη, είναι δώρο παντοτινό. Μόνο αν ξέρεις να χειρίζεσαι τον έρωτα θα έχεις τα θεία δώρα του. Είναι γενναιόδωρος και περήφανος. Σεβαστείτε τον.

Καλωσορίστε τον με αγάπη. Κι αν φύγει θα σας μείνει η αγάπη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες