Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Ακτή Ελεφαντοστού: Είκοσι ένα παιδιά απήχθησαν και βρέθηκαν νεκρά κι ακρωτηριασμένα

Τουλάχιστον 21 παιδιά έχουν απαχθεί στην Ακτή Ελεφαντοστού από τον Δεκέμβριο και τα περισσότερα έχουν βρεθεί νεκρά, βάναυσα ακρωτηριασμένα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας αυτής, με το συγκεκριμένο κύμα τελετουργικών φόνων να εκφράζονται φόβοι από ορισμένους ότι μπορεί να σχετίζεται με τις επικείμενες εκλογές.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Μπρίντου Μμπία ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού μετά τις απαγωγές αυτές, ωστόσο αρνήθηκε να κάνει υποθέσεις για τα κίνητρα των δολοφονιών.

Στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Αμπιτζάν, όπου έγιναν τουλάχιστον 3 από τις απαγωγές, κάτοικοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την ασφάλεια των παιδιών.

Πολλοί θεωρούν ότι οι απαγωγές σχετίζονται με τελετουργικές δολοφονίες τις οποίες διαπράττουν διαφθαρμένοι επιχειρηματίες και πολιτικοί, στο πλαίσιο τελετών στις οποίες υποτίθεται πως η χρήση ανθρωπίνων μελών εξασφαλίζει υπερφυσικές δυνάμεις.

«Αυτές είναι μυστικιστικές και απόκρυφες τελετές», εξήγησε ο Ντιντιέ Κομπενάν, ένας κάτοικος της Αμπιτζάν. «Πρόκειται για μαύρη μαγεία (…) κάνουν αυτές τις ανθρώπινες θυσίες για να εξασφαλίσουν χρήματα και εξουσία», είπε ο ίδιος.

Οι προεδρικές και πιθανόν οι βουλευτικές εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν στα τέλη του τρέχοντος έτους. Ένα κύμα απαγωγών παιδιών είχε καταγραφεί και εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2010.

Η UNICEF έχει κάνει εκκλήσεις στην κυβέρνηση της χώρας να αναλάβει άμεσα δράση για να εντοπιστούν άμεσα οι υπεύθυνοι και να προσαχθούν στη δικαιοσύνη.

«Η UNICEF ανησυχεί βαθύτατα σχετικά με τις απαγωγές των παιδιών και τις ακρωτηριασμένες σορούς που έχουν βρεθεί», δήλωσε η εκπρόσωπος της UNICEF στην Ακτή του Ελεφαντοστού, Αντέλ Χουντρ.

Χθες η Ντομινίκ Ουαταρά, η σύζυγος του προέδρου της χώρας Αλασάν Ουαταρά, απηύθυνε έκκληση στο υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβει δράση για την προστασία των παιδιών και την αποτροπή περισσότερων απαγωγών.

«Ας μην αφήνουμε τα παιδιά μας απροστάτευτα», είπε η ίδια.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα