Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ακρωτήρι: Σχέδια για περιπατητική διαδρομή

Μεγάλη περιπατητική διαδρομή και βοτανικό πάρκο σχεδιάζει, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Χανίων, για το πάρκο των ανεμόμυλων στο Ακρωτήρι. Για το λόγο αυτό, αυτοψία στην έκταση που εκτείνεται το πάρκο των ανεμόμυλων στα Καθιανά Ακρωτηρίου, πραγματοποίησε προχθές, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Στέλιος Μιχαηλάκης, υπεύθυνος για την Δ.Ε. Ακρωτηρίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο κ. Μιχαηλάκης περιηγήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος παραμένει αναξιοποίητος εδώ και αρκετά χρόνια, συνοδευόμενος από τους δύο προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων, Αρωνίου, Μαρία Στρατουδάκη και Κουνουπιδιανών, Μανώλη Τσιτωνάκη.
Στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής είναι η έκταση, συνολικού εμβαδού 270 στρεμμάτων, να αξιοποιηθεί με τη δημιουργία μια μεγάλης περιπατητικής διαδρομής, που θα αναδεικνύει το φυσικό κάλλος και τη φυσιογνωμία της περιοχής. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί κι ένα μικρό βοτανικό πάρκο που θα “φιλοξενεί” είδη της τοπικής χλωρίδας, ώστε να είναι επισκέψιμο και για εκπαιδευτικούς-περιβαλλοντικούς σκοπούς. Για την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, ώστε η έκταση να επανέλθει στη δικαιοδοσία του Δήμου Χανίων, έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός περιμετρικά του οικοπέδου από τα συνεργεία του Δήμου, ώστε να συνταχθεί η μελέτη για την εκμετάλλευση του χώρου».
Τέλος στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «είναι σε εξέλιξη η διαδικασία παραχώρησης στον Δήμο Χανίων, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Χανίων και τη Διεύθυνση Δασών Χανίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα