Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Ακριβο – ζωή!

Στραβά, ψυχρά κι ανάποδα! Μ’ αυτή τη φράση θα μπορούσε κανείς να αποτυπώσει χωρίς ίχνος υπερβολής και μεγέθυνσης, τον πρώτο μήνα του νέου χρόνου 2020!
Πόλεμοι που διεξάγονται και εμμένουν στη γειτονιά μας, πρόσφυγες και μετανάστες που πνίγονται στη Μεσόγειο, απειλές του Σουλτάνου σε μια άνευ προηγουμένου έπαρση και αλαζονεία, ακραία καιρικά φαινόμενα, τροχαία, διαρρήξεις ληστείες κ.λπ. κ.λπ.! Δεν είμαστε μάντεις κακών προβλέψεων, αλλά μάρτυρες μιας νοσηρής κατάστασης μέσα σ’ ένα αβέβαιο, διεθνές, πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό κλίμα! Βιώνουμε, ως πολίτες αυτής της χώρας μια εσωστρέφεια, μια απάθεια, μια σιωπή, λες και μας έχουν υπνωτίσει!
Η ζωή μας έχει γίνει πραγματικά μονάκριβη και… ασύμφορη! Αλήθεια είναι ότι, μάλλον, τώρα πληρώνονται τα… χοντρά, πολιτικά λάθη του παρελθόντος, εξαργυρώνονται οι λευκές επιταγές σε μια εύθραυστη, οικονομική συγκυρία! Καθημερινά καλούμαστε να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μπορέσουμε να… επιβιώσουμε! Να πληρώνουμε τα πανωτόκια μιας φανερής και αφανούς χρεοκοπίας! Να πληρώνουμε πανάκριβα τη ζωή μας, αφού το μόνο που δεν χρεωνόμαστε είναι ο αέρας που αναπνέουμε! Μια ζωή που έχει κόστος και κρέμεται σε μια κλωστή, τόσο λεπτή! Να είμαστε, εν τέλει, θεατές σε ένα παγκόσμιο θέατρο συμφερόντων και διαπλοκών!
Αν θέλουμε να αλλάξουμε πράγματα θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας και τα θέλω μας, τις επιδιώξεις και τους στόχους μας! Τότε αλλάζουμε και την κοινωνία, την κάνουμε πιο σοφή, πιο ώριμη για να μπορεί να αξιολογεί, να επιλέγει και να εκλέγει τους καλύτερους εκπροσώπους της!
Πραγματικά έχουμε μια ακριβή ζωή, γεμάτη περιπέτειες, βάσανα και άσχημες στιγμές! Μια ζωή που γράφει τα πιο ευφάνταστα σενάρια! Ωστόσο, υπάρχουν και οι ωραίες στιγμές, με τις οποίες πορευόμαστε! Αυτές οι στιγμές είναι που σε κάνουν να ζεις, να δημιουργείς, να υπάρχεις! Η τύχη μας ευνοεί όταν την προκαλούμε και όταν τολμούμε να κάνουμε πράγματα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες